13. května 2016 • 18:18

Dobrá zpráva! König vyléčil koleno a chystá se znovu závodit

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vleklé zranění kolene je – zdá se – vyřešeno, cyklista Leopold König je na nejlepší cestě vrátit se k závodění. Jezdec týmu Sky, který se zraněním laboroval od února, se představí v červnu buď na Critérium du Dauphiné nebo na Tour de Suisse. Informaci potvrdil šéf týmu Sky. Odborný server Cycling News zároveň uvádí, že Königova účast na Tour de France se jeví jako nepravděpodobná. Ale v cyklistice nikdy nevíte…



Přetrénování, zánět v koleni, tzv. modřina na kosti nebo dokonce mononukleóza – o takových zdravotních potížích se spekulovalo na jaře během Königova výpadku a hradby mlčení, což byla reakce v duchu informačního embarga týmu Sky. Elitní stáj si svoje zázemí střeží skutečně precizně a závodníci se musí přizpůsobit.

Nyní je mlčení konec. König už na svém facebookovém profilu potvrdil, že je zpět v tréninku, a manažer jeho týmu Dave Brailsford potvrdil během Gira d'Italia, že návrat plánuje na červen.

Ať už to bude na Critérium du Dauphiné, což je neoficiální generálka na Tour de France, nebo na Tour de Suisse, kde bude z českých závodníků startovat Zdeněk Štybar, nemělo by již Königově zapojení do cyklistického kolotoče stát nic v cestě.

Pro rodáka z Moravské Třebové je to skvělá zpráva. Zdroj z jeho okolí zjistil, že je reálné, aby se König připravil do plné formy na mistrovství republiky na konci června, čímž by měl zůstat ve hře o nominaci na olympijské hry v Riu.

Variantou je zároveň i jeho účast v srpnu na Czech Cycling Tour na Moravě, kde vloni vyhrál královskou etapu. Jede se týden po olympijském silničním závodě, a už od loňska se jedná o tom, aby tam přijel nejen König, ale i celý tým Sky. V britském ústředí o tom s nadřízenými mluvil sám jezdec.

„Mluvil jsem s Davem Brailsfordem, naším šéfem, a říkal, že pokud bude všechno v pořádku a pokud dám na ten závod dobré reference, což už jsem dal, tak on by ten závod relativně chtěl jet. Myslím, že je to docela ve hře, a bylo by to něco neuvěřitelného, kdyby tým Sky startoval na českém závodě,“ referoval König už vloni.

Buď jak buď, je především v jeho zájmu, aby se vrátil v dobrém světle. Na konci roku mu ve Sky doběhne dvouletá smlouva, a potřebuje kvalitní výkony, aby si mohl říct o novou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud