Jiří Punčochář
4. března 2017 • 22:56

Kreuziger dopadl jako Sagan. Spadl, museli ho šít. Krásný závod, řekl přesto

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklistika zase jednou ukázala Romanu Kreuzigrovi krutou tvář. Závod Strade Bianche, který všeobecně patří k nejoblíbenějším v kalendáři, nemohl dokončit kvůli zranění z pádu. Český jezdec se připletl do hromadné kalamity, ze které si odnesl tři stehy a naražený bok. I s tím ještě bojoval, ale nakonec s bolestmi odstoupil.



Italskou klasiku Strade Bianche si užili a s nadšením o ní mluvili všichni. Zdeněk Štybar , jemuž přinesla zklamání v podobě čtvrtého místa, Ondřej Cink debutující na akci 18. příčkou i Roman Kreuziger . „Intenzívní, krásný závod,“ řekl uznale.

Tím bohužel pro něho výčet kladů musel skončit. Kreuziger se kolem poloviny závodu připletl k hromadnému pádu. „Závodil jsem v dobré pozici, bohužel to spadlo těsně přede mnou, nemohl jsem se tomu vyhnout. Skoro jsem to dobrzdil, ale trefili mě zezadu,“ popsal smolný okamžik.

Roman Kreuziger se pochlubil, jak dopadl po pádu na slavném Strade Bianche
Roman Kreuziger se pochlubil, jak dopadl po pádu na slavném Strade Bianche

Důsledky pádu nejlépe ukazují fotografie, které závodník týmu Orica-SCOTT umístil na internet. „Vezu si odtud tři stehy na lokti a naražený bok, z tohoto hlediska je to zklamání,“ komentoval svá zranění. Myslel taky na krajana Štybara. „Škoda, že mu to nevyšlo na stupně vítězů a byl čtvrtý,“ podotkl.

Na Strade Bianche dopadl Kreuziger podobně jako mistr světa a jeho kamarád Peter Sagan . I on byl v pádu, i jemu museli lékaři šít kůži. Oba v závodě pokračovali, oba později vzdali. Sagan kvůli zdravotním potížím, s nimiž se už poslední tři dny necítil dobře, Kreuziger kvůli bolestem v zádech.

„Po pádu jsem se dokázal vrátit na trať, ale s přibývajícími kilometry jsem se začal na kole kroutit a chytla mě záda. Bylo složité dostat se dopředu, kde závodila silná skupina šestnácti lidí. Tam se dělaly závody. Nebylo ideální počasí, po pádu jsem měl nakonec ještě defekt, takže se zase budu těšit příští rok, protože tady budu mít nevyřízené účty,“ dodal s nadhledem Kreuziger.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud