5. května 2017 • 18:51

Giro začalo! Bárta dojel 63., úvodní závod vyhrál překvapivě Pöstlberger

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapivým vítězem první etapy jubilejního stého ročníku Gira d'Italia se stal rakouský cyklista Lukas Pöstlberger z týmu Bora-Hansgrohe. Kolega Jana Bárty šokoval všechny spurtéry nástupem kilometr před cílem a malý náskok do cíle v Olbii udržel.



Až za debutantem na Grand Tours finišovaly hvězdy: druhý byl Australan Caleb Ewan a třetí Němec André Greipel. Bárta dojel v hlavní skupině na 62. místě bez časové ztráty, jiní premiéroví účastníci Gira Jan Hirt a Michal Schlegel ze stáje CCC přijeli v balíku se ztrátou 18 sekund.

Úvodní etapa na Sardinii vyvrcholila po 206 kilometrech podle předpokladů v hromadném dojezdu, ale hrdina byl nečekaný. Pětadvacetiletý Pöstlberger původně rozjížděl spurt pro Sama Benetta, ale v krátkém stoupání kilometr před cílem získal náskok a dovezl ho až na cílovou pásku.

Na Sardinii se pojedou ještě další dvě etapy, sobotní v délce 221 km vede z Olbie do Tortoli. Souboje o růžový trikot skončí po třech týdnech v Miláně 28. května.

Cyklistický etapový závod Giro d'Italia - 1. etapa (Alghero - Olbia, 206 km):
1. Pöstlberger (Rak./Bora) 5:13:35, 2. Ewan (Austr./Orica), 3. Greipel (Něm./Lotto Soudal), 4. Nizzolo (It./Trek-Segafredo), 5. Modolo (It./SAE Team Emirates), 6. Sbaragli (It./Dimension Data), 7. Stuyven (Belg./Trek-Segafredo), 8. Gibbons (JAR/Dimension Data), 9. Bennett (Ir./Bora), 10. Bauhaus (Něm./Sunweb), ...62. Bárta (ČR/Bora) všichni stejný čas, 116. Hirt, 119. Schlegel (oba ČR/CCC) oba -18.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud