13. března 2019 • 17:30

Děsivý pád Saganova týmu. Způsobil ho chodec! Byla to hrůza, líčil závodník

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Časovku družstev na úvod závodu Tirreno-Adriatico poznamenala těžká srážka dvou cyklistů Bory s chodcem. Muž se rozhodl přejít silnici těsně před jezdci německého týmu a Rafal Majka a Oscar Gatto se mu nestačili vyhnout. Všichni tři skončili na silnici, Majku čeká vyšetření v nemocnici.



Cyklisté Bory s trojnásobným mistrem světa Peterem Saganem si prožili horkou chvilku asi čtyři kilometry po startu. K muži se blížili v rychlosti 50 km/h a v dešti. Majka i Gatto nakonec byli schopni dojet do cíle, polský cyklista však ihned zamířil na vyšetření. Zda byl zraněn i chodec, není jasné.

Těmi, kteří se nestačili chodci vyhnout, byli Rafal Majka a Oscar Gatto
Těmi, kteří se nestačili chodci vyhnout, byli Rafal Majka a Oscar Gatto

"Viděl jsem ho na druhé straně a snažil se předvídat, co se stane. Navíc bylo mokro. Vyhnul jsem se mu, šlapal jsem vepředu. Je mi líto kluků. Nechápu to, hrůza," vylíčil incident Majkův kolega Daniel Oss.

Deštivou časovku dlouhou 21,5 kilometru v Lido di Camaiore vyhrála sestava Mitchelton-Scott, se ztrátou sedmi sekund dojel za australským týmem nizozemský tým Jumbo-Visma. Zdeněk Štybar s kolegy z Quick Stepu skončili na čtvrtém místě, Roman Kreuziger a jeho Dimension Data byli šestnáctí.

V dresu lídra pojede jako první australský člen vítězné stáje Michael Hepburn. Ideálně vstoupil do závodu jeho britský kolega Adam Yates, který patří k favoritům na celkový triumf.

Závod WorldTour skončí po sedmi etapách v úterý.

Podívejte se na děsivý pád týmu Bora-Hansgrohe:

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud