13. srpna 2019 • 18:56

Černý je na Binck Bank Tour čtvrtý. V úniku získal bonusové sekundy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Josef Černý se po druhé etapě posunul na čtvrté místo průběžného pořadí závodu Binck Bank Tour. Loňský mistr republiky byl členem šestičlenného úniku, jenž byl sice v závěru pohlcen pelotonem, ale díky spurtérským prémiím získal jezdec týmu CCC bonusové sekundy a posunul se vpřed pořadím.



Po 167,9 km se v belgickém Ardooie radoval z vítězství v hromadném spurtu stejně jako v pondělí Sam Bennett. Irský cyklista díky tomu zvýšil celkové vedení před Černého kolegou Lukaszem Wišniowským z Polska na 12 sekund.

Černý ztrácí další sekundu stejně jako průběžně třetí Dán Lars Ytting Bak. S kolegy z úniku si český cyklista vypracoval v průběhu etapy náskok až 2:30 minuty, ale v posledním z okruhů v Ardooie šestici peloton dostihl. Zhruba 10 kilometrů před cílem se ještě k uprchlíkům snažil z hlavního pole dostat druhý český účastník Zdeněk Štybar, ale nástup vítěze závodu z roku 2013 neměl dlouhého trvání.

Závod WorldTour na belgickém a nizozemském území, jenž se do roku 2016 jmenoval Eneco Tour, potrvá do neděle.

Cyklistický etapový závod Binck Bank Tour (WorldTour) - 2. etapa (167,9 km):

1. Bennett (Ir./Bora-hansgrohe) 3:45:20, 2. Philipsen (Belg./SAE Team Emirates), 3. Groenewegen (Niz./Jumbo-Visma), 4. Halvorsen (Nor./Ineos), 5. Hodeg (Kol./Deceuninck-Quick Step), 6. Capiot (Belg./Sport Vlaanderen-Baloise), ...29. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step), 107. Černý (ČR/CCC) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Bennett 7:27:57, 2. Wišniowski (Pol./CCC) -12, 3. Bak (Dán./Dimension Data), 4. Černý oba -13, 5. Philipsen, 6. Theuns (Belg./Trek-Segafredo) oba -14, ...28. Štybar -20.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud