Autor: Veronika Duží
4.4.2019 • 12:40

Pevné bříško bez posilovny? Vyzkoušejte vzpor!

Vstoupit do diskuse
0
  • Vzpor je efektivní cvik, který posiluje především střed těla.

    Vzpor neboli plank. Kdo by neznal zlatý cvik na posílení středu těla. My jsme pro vás však připravili jeho vylepšené varianty, které zapojí do posilování celé tělo. Inspirujte se našimi cviky a oslňte se v létě vypracovanou postavou.

  • Základní vzpor

    Základní pozici ve vzporu můžete provést hned dvěma způsoby. Pokud patříte mezi začátečníky, vzepřete se na dlaních. Ty položte těsně pod ramena a stáhněte bříško. Spodní záda tlačte naopak vzhůru a hýždě směrem dolů.

    Vzpor na předloktí je o něco náročnější. Lokty by měly svírat pravý úhel. Dlaně položte celou plochou na podložku a prsty táhněte směrem dopředu. Zvýšíte tak napětí ve středu těla.

    Ve vzporu vytrvejte co nejdéle. Ne však za cenu nesprávné techniky cviku. Začněte na třicetivteřinových intervalech a ty postupně prodlužujte. Výdrž po dobu jedné minuty už je považována za velice zdařilou!

    e vzporu vytrvejte co nejdéle. Ne však za cenu nesprávné techniky cviku.Foto Profimedia

     

  • Přítahy kolen ve vzporu


    Vzpor na dlaních můžete zpestřit hned několika způsoby. Většina vychází z pohybů nohou. Přitahujte střídavě kolena k hrudníku, a to hned několika směry: 

    • dopředu (můžete provádět formou přeskoků, díky kterým zvýšíte intenzitu pohybu, trénink tak bude zaměřen více na spalování tuků)
    • do kříže
    • oblouk (do kříže k lokti směrem ven)
    • z vnější strany k lokti

    Vzpor na dlaních můžete zpestřit hned několika způsoby. Většina vychází z pohybů nohou.Foto Profimedia

  • Pohyby chodidel ve vzporu

    Vedle nejrůznějších přítahů kolen směrem dopředu můžete ve vzporu také zanožovat. Efektivně tak zapojíte i spodní část těla včetně hýždí. Střídavě zvedejte chodidla směrem vzhůru. Jednodušší varianta vychází ze vzporu na dlaních, kdy koleno směřuje k hrudníku a poté navazuje na zanožení. 

    Do vysokointenzivního tréninku zapojte tzv. odskoky. Špičkami chodidel odskakujte od sebe a k sobě. Je velice důležité, abyste u pohybu neprohýbali záda! Pokud se vám nedaří udržet správnou techniku cviku, nahraďte odskoky střídavými úkroky do stran. Špičkami se pouze dotýkejte podlahy.

    Vedle nejrůznějších přítahů kolen směrem dopředu můžete ve vzporu také zanožovat.Foto Profimedia


  • Předpažování a zanožování ve vzporu

    Přejete si u cvičení ve vzporu zapojit celé tělo? Vyzkoušejte předpažování i zanožování zároveň! Ve vzporu na dlaních s výdechem zvedněte levou paži, až do úrovně zad, a zároveň propněte i pravou nohu. S nádechem vraťte obě končetiny do původní pozice a s výdechem cvik zopakujte na opačnou stranu.

    Další tipy na cviky ve vzporu najdete na bleskprozeny.cz.

    Přejete si u cvičení ve vzporu zapojit celé tělo? Vyzkoušejte předpažování i zanožování zároveň!Foto Profimedia


Témata:  tréninkposilovánítělocviky

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}