29.4.2019 • 05:00

Příprava a dřina Hejnové: Smažené jídlo jednou ročně, relaxuju i na Slavii

Vstoupit do diskuse
0
  • Návrat k tréninkům po pauze není nikdy jednoduchý. Své o tom ví i atletka Zuzana Hejnová.

    Návrat k tréninkům po pauze není nikdy jednoduchý. Své o tom ví i atletka Zuzana Hejnová. Ta přiznává, že se návrat většinou neobejde bez bolesti a svalové horečky. Co ji však motivuje těžkosti překonat? A jak se ráda odměňuje ve dnech volna? To se dozvíte v dalším dílu z našeho seriálu, v kterém vám známí sportovci odhalují zákulisí svých tréninků.

  • Návrat k tréninkům po pauze

    "Po pauze na to jdu opravdu hodně z lehka. Prvních čtrnáct dnů je to spíše o tom, že se pokouším nějakým způsobem opět začít hýbat. Nemá to vždy úplně jasný systém. Zařazuji například různé pohybové hry nebo pomalé běhy, aby se tělo dostalo opět do procesu. Postupně samozřejmě přidávám, ale spíše na objemu než intenzitě. Ta přichází až v další fázi tréninku. Ač se to nezdá, návrat po pauze je vždy dost těžký. Mám většinou volno zhruba čtyři až pět týdnů, což znamená, že se na původní tréninkové objemy a intenzitu dostávám zhruba měsíc. Celou tu dobu mě všechno bolí a někdy mívám i svalové horečky. Cítím se vždy, jako bych v životě nesportovala. Ale občasná pauza od tréninků je velmi důležitá a nelze ji vynechat."

    Zuzana HejnováFoto Instagram Zuzany Hejnové


  • Motivace

    "Ne vždy mám chuť trénovat, a to obzvlášť, pokud je tělo bolavé a vyčerpané. Občas se tak k tréninkům musím přemlouvat. Pokaždé si ale uvědomím, že výsledek na závodech je důležitý a soupeřky nespí. To je pro mě největší motivací."

    Česká atletka Zuzana Hejnová se na MS v Londýně raduje z postupu do semifinále běhu na 400 metrů překážekFoto ČTK


  • Jídlo

    "Můj jídelníček není striktně daný. V každém případě se však snažím jíst zdravě. Smažené nebo typicky české jídlo si dávám opravdu jen výjimečně, a to asi jednou za rok. Hodně mi chutná asijské kuchyně, obvzvlášť sushi. Miluju ale i těstoviny na různé způsoby. Často si je dávám třeba s tuňákem nebo krůtím masem. Dalším mým oblíbeným jídlem je kus kus a nepohrdnu ani kvalitním hovězím steakem. Pokud jde o zdravé a kvalitní potraviny, nemám problém téměř s ničím."

    "Pokud jde o zdravé a kvalitní potraviny, nemám problém téměř s ničím," říká ZuzanaFoto Instagram Zuzany Hejnové


  • Odpočinek

    "Když jsem hodně unavená, nejradeji ležím, čtu si, nebo koukám na filmy a seriály. Když jsem na tom po fyzické stránce lépe, ráda jezdím na výlety, cestuji, zajdu do kavárny, nebo fandit fotbalistům na Slavii. Jako aktivní relaxaci mám ráda páru, saunu nebo masáže."

    Zuzana Hejnová při masáži.Foto instagram.com


Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}