9.8.2019 • 05:00

Garmin vychytávka pro uživatelky: možnost sledovat menstruační cyklus

Vstoupit do diskuse
0

Garmin přichází s novou vychytávkou pro své uživatelky. Majitelky sportestterů Garmin mohou nově zaznamenávat informace o svém menstruačním cyklu do mobilní aplikace a díky tomu mít všechny potřebné informace na jednom místě.



Garmin přidává do své mobilní aplikace Garmin Connection novou funkci, která umožní ženám sledovat jejich menstruační cyklus. Připojuje se tak ke značkám Fitbit a Apple, které tuto službu svým zákaznicím již také nabízejí.

Pomocí aplikace můžete zaznamenat nejen samotnou menstruaci, ale také údaje o tom, jak probíhal zbytek měsíce. Tato služba tak najde uplatnění nejen u žen s pravidelnou či nepravidelnou menstruací, ale také u těch, které přechází do menopauzy nebo ji nemají vůbec.

Do kalendáře v aplikaci máte možnost zaznačit období své menstruace (růžová barva). Na základě těchto údajů aplikace automaticky vypočítá období ovulace (zeleně).Foto Aplikace Garmin Connection

Každý den sem můžete zapisovat nejrůznější příznaky, včetně fyzických změn jako je například bolest hlavy, akné nebo únava. To samé platí i o emocionálních změnách. Podle toho, v jaké fázi cyklu se aktuálně nacházíte vám aplikace bude předkládat návrhy a doporučení na vhodné potraviny, které například sníží křeče nebo vyrovnají zvýšenou hladinu hormonů. Pokud se chystáte založit rodinu, zřejmě oceníte také předpověď plodných dnů, kterou za vás aplikace vypočítá na základě údajů o menstruaci.

Pokud budete informace vyplňovat pravidelně, získáte podrobný přehled o svém cyklu. Díky tomu budete moci lépe předpovědět, kdy menstruace přijde, kdy bude pravděpodobně lepší vynechat trénink kvůli křečím či únavě nebo to čím může být zřejmě způsoben pokles vaší výkonosti.

Zatímco v mobilu může díky Garmin Connection sledovat a zaznamenávat průběh svého cyklu každá majitelka zařízení od Garmin, kontrolovat tyto údaje přímo v hodinkách mohou jen ty ženy, které vlastní kompatibilní zařízení.Foto Marie Sehnálková

Zatímco v mobilu může díky Garmin Connection sledovat a zaznamenávat průběh svého cyklu každá majitelka zařízení od Garmin, kontrolovat tyto údaje přímo v hodinkách mohou jen ty ženy, které vlastní kompatibilní zařízení. Těmi jsou: Forerunner 245 Series, Forerunner 645 Music, Forerunner 945, vívoactive 3, vívoactive 3 Music, fēnix 5 Plus Series. Pokud vlastníte některé z nich, stačí si do něj jen stáhnout v obchodě Connect IQ tuto aplikaci.

Kromě běžných statistik jako je například doba spánku nebo spálené kalorie mohou ženy v aplikaci sledovat i fázi svého cyklu.
Kromě běžných statistik jako je například doba spánku nebo spálené kalorie mohou ženy v aplikaci sledovat i fázi svého cyklu.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora
18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}