Autor: jab
25.1.2018 • 13:20

Synek na Jilemnické padesátce: Jedu si užít, člověk by měl umět přijímat výzvy!

Vstoupit do diskuse
0

Jilemnická padesátka v roce 2017 uzavřela první desítku své existence, letos začíná druhou dekádu. Do Jilemnice, kolébky českého lyžování, se na ni každoročně sjíždějí stovky účastníků, zahraniční závodníky nevyjímaje. I díky nim patří Jilemnická 50 mezi největší dálkové běhy pořádané v České republice. Jedenáctý ročník proběhne už o tomto víkendu (27. a 28. ledna 2018) za účasti výjimečného sportovce, veslaře a pětinásobného mistra světa Ondřeje Synka.



Jilemnická 50 ZP MV ČR 2018 se pojede jako druhý závod seriálu dálkových běhů na lyžích ČUS Stopa pro život 2018. Seriál byl zahájen Prologem ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě a po jilemnickém závodě bude pokračovat Karlovým během, Šumavským maratonem a zakončen bude Krkonošskou 70.

Jak se 35letý Synek, trojnásobný medailista z olympijských her, který plánuje závodit až do Tokia 2020, do Jilemnice na běžky těší? O tom mluvil v rozhovoru pro aplikaci Superlife.

Závod v Jilemnici jste už jel, s jakými cíli jedete do Krkonoš letos?
„Do Krkonoš jedu s touhou dopadnout lépe než vloni, kdy jsem skončil dvacátý, ale kilometr před cílem jsem spadnul, takže jsem se o dvě místa propadl. Když ale pojedu jako vloni, tak by to snad mohlo vyjít a já bych si polepšil. Z výsledku si ale hlavu nedělám, jedu si užít. Doufám, že bude dobré počasí.“

Stihl jste na běžkách něco najezdit?
„Před Vánoci jsem byl deset dní v Livignu, pak s veslaři na běžkách v Bedřichově. Takže potrénováno mám.“

Trasa bude jiná než vloni, pojede se na Roudnici. Už jste tam někdy byl?
„Nebyl, takže to pro mě na běžkách bude v těchto místech krok do neznáma. Jsem zvědavý, jaké tam na mě čekají kopce, ale člověk by měl umět přijímat výzvy.“

Jste známý tím, že se rád účastníte seriálů „pro život“. Co se vám na nich líbí?
„Líbí se mi tam hlavně atmosféra, jak všichni amatérští sportovci jsou nadšení, můžou si zazávodit a užít si pěkný den. To mám hodně rád.“

Vyrazíte sám, nebo s celou rodinou?
„S rodinou, ale závodit budu sám. (směje se) Na startu budou i další kamarádi a známí, rodina mi jede fandit, na což se těším, jen doufám, že nezmrznou. Podívají se na pěkné závody a děti si možná po nich běžky vyzkoušejí taky."


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}