14. srpna 2017 • 14:53

Blíží se start La Ligy. Uspěje Barca, Real nebo někdo třetí? Sledujte na DIGI TV

Autor: DIGI TV
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasem mezi loňskými nováčky Leganésem a Alavésem vypukne v pátek 18. srpna další ročník prestižní španělské ligy. Českým fanouškům ji i letos přiblíží DIGI TV. „Z každého kola budeme vysílat osm až deset přímých přenosů. Všechno, kde nedochází k časové kolizi zápasů,“ říká Viktor Blažek, šéfredaktor stanice DIGI Sport.



Ve španělské lize se znovu očekává tuhý boj o titul mezi odvěkými rivaly Barcelonou a Realem Madrid. Ambice zaskočit favority mají Atlético Madrid se Sevillou. Vůbec poprvé v historii se v nejvyšší španělské lize představí katalánská Girona. Diváci se tak každý víkend mohou těšit na skvělou podívanou!

„Další nováček, Getafe, bude hodně zajímat také diváky na Slovensku, kde rovněž La Ligu vysíláme. V jejím dresu nastupuje obránce Nicolas Gorosito, argentinský fotbalista, který dlouho působil na Slovensku a chce si požádat o občanství, aby mohl Slovensko reprezentovat. Za Celta Vigo zase nově hraje Stano Lobotka, záložník, který zazářil na letošním ME hráčů do 21 let,“ připomíná Viktor Blažek.

DIGI Sport bude kromě přímých přenosů vysílat i tři magazíny a k významnějším zápasům připraví studia s hosty z fotbalového prostředí. Hlavní pozornost bude jako každý rok pochopitelně upřena k zápasům Realu a Barcelony. A především k El Clásicu, dvěma soubojům, které jsou každoročně vyvrcholením sezony.

„K oběma zápasům připravujeme velké projekty se známými hosty a s doprovodným programem. A stejně jako v minulé sezoně vyšleme na jarní El Clásico, kdy už půjde o titul, vlastní štáb,“ láká Viktor Blažek. První El Clásico nadcházející sezony se odehraje těsně před Vánoci, 20. prosince.

Sledujte přímé přenosy La Ligy jen na DIGI TV!

Jak si stojí týmy na prahu sezony?

Barcelona nebyla na přestupovém trhu nijak výrazně aktivní. Nový trenér Ernesto Valverde, který před sezonou přišel z Athletica Bilbao, měl za cíl udržet kádr pohromadě. Nicméně bohatý francouzský klub Paris Saint Germain se rozhodl uplatnit výstupní klauzuli na jednoho z nejlepších hráčů světa Neymara . Ten přestoupil za historickou sumu, která činila 220 milionů eur, v přepočtu kolem 6 miliard korun. V následujících dnech se tedy můžeme dočkat výraznějšího posílení barcelonského klubu – prostředky k tomu má.

To Real Madrid veškeré své hvězdy udržel. Klub opustili pouze Álvaro Morata a Danilo, kteří ovšem nedostávali na hřišti mnoho prostoru. V létě investovali do nadějných mladíku Hernandeze a Ceballose. Hlavní trenér „bílého baletu“ Zinedine Zidane se tak znovu bude spoléhat na sehraný tým, hvězdného Cristiana Ronalda a přínos mladíků včele s hvězdou Eura do 21 let Marca Asensia.

Vysoké ambice má tradičně také Atlético Madrid. Před sezonou přišel španělský reprezentant Vitolo a Diego Simeone se bude spoléhat především na skvělý taktický a týmový výkon. Povedenou sezonu bude chtít zopakovat Sevilla, která přes léto posílila kádr o Nolita, Kjaera či argentinského reprezentanta Évera Banegu, nadto se očekává příchod Jesúse Navase z Manchesteru City.

Sledujte přímé přenosy La Ligy jen na DIGI TV!

Sevilla před sezonou jednoznačně ukazuje, že chce dosáhnout velkého úspěchu. O evropské poháry se bude znovu ucházet Villareal, Athletic Bilbao či Celta Vigo, která v loňské sezóně udělala velký posun a v Evropské lize vypadla až s pozdějším vítězem Manchesterem United.

Historický okamžik čeká katalánský celek Girona, který se vůbec poprvé dokázal probojovat do nejvyšší španělské ligy. Girona se v letech 2013 až 2016 vždy dostala do playoff o postup do první ligy, ovšem nikdy neuspěla. Povedlo se to až letos a malé katalánské město tak prožívá neskutečný úspěch. Dalšími nováčky jsou Levante a Getafe, kteří si nejvyšší ligu již několikrát vyzkoušeli. Tradičně to nováčci budou mít v nadcházející sezóně velmi těžké, nicméně zejména Getafe má jistě kvalitu a zkušenosti, aby se v lize udrželo. Vývoj La Ligy mohou čeští fotbaloví fanoušci sledovat od pátku exkluzivně na kanálu DIGI Sport 3.

Sledujte i v nové sezoně zápasy Premier League na DIGI TV
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud