31. prosince 2013 • 10:08

Profesionální boxer Mrázek porazil v Lucerně Tysonova přemožitele

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český profesionální boxer Tomáš Mrázek si v pondělí krátce před půlnocí připsal největší úspěch své kariéry, když na galavečeru ve vyprodané Lucerně porazil čtyřicetiletého Brita Dannyho Williamse, jednoho z pěti přemožitelů slavného Mika Tysona.


Dvaatřicetiletý Mrázek ustál počáteční tlak soupeře, který už je sice za zenitem, ale pořád má solidní renomé. Ve třetím kole se mu podařilo Brita tvrdě zasáhnout a Williams byl počítán.

Přestože se jednalo o sporný verdikt, neboť britský boxer skončil na zemi zřejmě i vinou podklouznutí, jednalo se o rozhodující moment zápasu. Mrázek nakonec vyhrál na body 3:0, ale těsně po verdiktech 60:54, 57:56 a 58:57.

Nečekaný triumf si v Lucerně připsal debutující Lukáš Horák, který v dalším duelu supertěžké váhy porazil zkušeného Romana Kracíka. Horák vyhrál 3:0 na body. Na soupeři se ve vyrovnaném zápase projevila nemoc, kvůli níž nemohl ke konci prosince trénovat.

Naopak další zkušený český profiboxer Luboš Šuda překvapení nedopustil a Martina Horáka zdolal k.o. ve 4. kole. Svou neporazitelnost prodloužil i Slovák Martin Parlagi, který získal skalp amatérského mistra Evropy Chavaziho Chacychova z Běloruska a připsal si čtrnáctou výhru mezi profesionály.

V charitativní exhibici se v Lucerně představil i nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný, který se postupně utkal s šéfem pořádající agentury Hera Matoušem Rajmontem, zpěvákem skupiny Eddie Stoilow Janem Žampou a hercem a zpěvákem Petrem Novotným. Všichni tři se Konečnému postavili na 60 vteřin a s vypětím všech sil vydrželi boxovat až do konce. Díky jejich odolnosti získala Nadace Naše dítě 90.000 korun.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud