6. listopadu 2014 • 19:51

Hlasy po losu mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Praze

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po losu mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Praze:


Pavel Nedvěd (ambasador turnaje): "Němci mají silné mládežnické výběry, které v Evropě dominují. Jsou pro mě hlavní favorit turnaje. Ale nebojím se toho. Je lepší je mít ve skupině a uvidí se dál. Jsem rád, že hrajeme v této skupině. Klukům jsem se omlouval, protože jsme se o tom těsně před losem bavili a nikdo si nepřál Němce. Ale mužstva jsou tu hodně vyrovnaná, a když budeme ve formě, můžeme hrát s kýmkoli. Ale myslím si, že s Itálií by to bylo lehčí. Šance na úspěch je, motivace bude obrovská, dá se dohromady nejsilnější mančaft, máme dobré hráče. Já to nevidím jako mistrovství jednadvacítek, ale hotových hráčů, kteří hrají ve velkých klubech. Uvidíme tu skvělé mladé hráče, z nichž budou velké hvězdy. Někteří z nich už skoro jsou."

Miroslav Pelta (předseda FAČR): "Je to skupina těžká, ale zároveň atraktivní. Německo přitáhne fanoušky. Srbové mají také kvalitní hráče a i Dánové jsou silní. Je to trochu skupina smrti, ale když budeme kompletní i s hráči z áčka, tak máme šanci. I soupeři si o nás musejí říkat, že jsme silní. Náš cíl postoupit ze skupiny a na olympiádu se po losu nemění. Musíme být maximalisté."

Jakub Dovalil (trenér ČR): "Já jsem neměl přání, vybírat jsme si moc nemohli. Nejsilnější soupeř bude určitě Německo, se kterým skupinu zakončíme. Je to standardní skupina na mistrovství Evropy, nikdy jsme neměli vyloženě lehkou skupinu, přesto jsme postoupili. Teď navíc hrajeme v domácím prostředí, budeme mít podporu fanoušků a věřím, že to zvládneme. Jednou jsem pronesl, že bych Němce nechtěl. Vnímám sílu bundesligy, kde hraje hodně mladých hráčů. Je to asi nejtěžší možný soupeř, takže by asi bylo lepší, kdybychom měli Italy, ale to je jen spekulace. O Dánech a Němcích máme informací hodně, Srby jsem viděl v utkání s Rakouskem v červnu a už tehdy ukázali, že jsou dobří. Hodně Dánů i Srbů hraje v Lize mistrů, budou to také těžcí soupeři."

Horst Hrubesch (trenér Německa): "Samozřejmě chceme titul, ale je tu osm favoritů na vítězství. Srbsko vyřadilo Španěly, Dánsko je rovněž silné a Česko hraje doma. Bude to pro nás velká výzva a konkurence. Jsme rádi, že se nám splnilo přání a že jsme ve skupině A, protože jsme se chtěli vyhnout většímu cestování."

Jess Thorup (trenér Dánska): "Už před losem jsem říkal, že německý tým je tu nejlepší. O českém týmu toho moc nevím, protože nehráli kvalifikaci, ale vždy měl dobré hráče, navíc je pořadatel, takže to bude určitě těžký soupeř. A Srbsko vyřadilo obhájce titulu Španělsko. Takže to bude velmi těžká skupina. My se ale samozřejmě pokusíme postoupit. Německo by mělo jít dál a my tři ostatní týmy se popereme o druhé postupové místo. Kvalifikace nám vyšla, máme hodně sebevědomí, dávali jsme hodně gólů, pokusíme se na to navázat i na turnaji. Věřím, že budeme mít všechny opory z A-týmu."

Radovan Čurčič (trenér Srbska): "Myslím, že obě skupiny jsou vyrovnané, žádná není lehčí. V naší skupině je favorit Německo. Je tu i Česká republika, která bude nebezpečná. Známe se z mistrovství Evropy do 19 let v roce 2011, kdy se potkaly tyto generace. Ale i my máme silný výběr a věřím, že se popereme o postup. Všichni hráči z reprezentačního A-týmu chtějí za jednadvacítku hrát, ať už jsou to Markovič, Nastašič, Jojič a další. Sice s námi nehráli v kvalifikaci, ale věříme, že se k týmu pro šampionát připojí, abychom byli co nejsilnější."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud