28. prosince 2015 • 21:30

Liberecký Krenželok: Pohoda je, ale nesmíme usnout na vavřínech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Liberce si v extralize užívají úspěšné období, sbírají jednu výhru za druhou a momentálně jich mají na svém kontě již devět v řadě. Daří se i útočníkovi Lukáši Krenželokovi, jenž v posledních dvou utkáních nasbíral pět kanadských bodů za tři góly a dvě asistence. Dnes se dvěma brankami podílel na výhře 5:3 v Mladé Boleslavi.


"Nemyslím si ale, že mám nějakou extra formu. Dnes to bylo o štěstí. Jednou jsem dorazil puk, podruhé tečoval kotouč," řekl Krenželok.

Na hattrick prý nemyslel, i když ve třetí třetině měl několik slibných šancí. "V jedné přesilovce jsem střílel, i když jsem viděl (volného) Michala Řepíka, který by asi zakončoval do prázdné. Nevěděl jsem ale, kolik mám času. Hattrick. Hlavní jsou tři body. Co mám z hattricku?" pousmál se dvaatřicetiletý útočník, jenž má na kontě 26 kanadských bodů za jedenáct branek a 15 asistencí.

Duel regionálních sousedů byl od začátku plný osobních soubojů, střetů a vyloučení. "Tady v Boleslavi jsme nic jiného nečekali, je to tu vždy stejné. Moc se tady pět na pět nehraje," uvedl Krenželok. Z řady trestů ale nadšený nebyl. "Bylo to kvůli tomu rozkouskované a to se vždy špatně hraje. Na led nechodí všichni a hra nemá takový rytmus. Jak už jsem ale řekl, máme tři body a to je dobré," podotkl Krenželok.

Liberec díky sérii výher posouvá klubové rekordy a může se stát i historicky nejúspěšnějším týmem základní části extraligy. Při tříbodovém herním systému zatím nejvíce bodů (111) získaly Pardubice v sezoně 2002/03. Severočeši mají 21 kol před koncem 70 bodů. "Na to vůbec nemyslíme. Chceme udělat play off, to je cíl a pak aby se dařilo dále. Rekordy neřešíme," řekl Krenželok. Stejné je to prý i se sérií výher. "Kdyby nám to minule neřekli, tak to ani nevíme. Nebo alespoň já," pousmál se.

Rostoucí náskok na soupeře i pohoda v týmu je ale příjemná. "Snažíme se jít poctivou prací co nejdále," řekl Krenželok. Zvýšené sebevědomí se projevuje i v přesilových hrách, ve kterých dnes Bílí Tygři skórovali prakticky čtyřikrát. "Na začátku sezony to nebylo ono, ale teď už se to zlepšuje. Vyhovíme si. Navíc je ta pohoda. Hlavně neusnout na vavřínech," dodal Krenželok.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud