30. prosince 2015 • 11:41

Florbalová brankářka Kubíčková odešla z Vítkovic do Mory

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalová brankářka Lenka Kubíčková přestoupila z Vítkovic do týmu úřadujícího švédského šampiona KAIS Mora. V týmu vítěze říjnového Poháru mistrů v Mladé Boleslavi bude spoluhráčkou další české reprezentantky Terezy Urbánkové. Vítkovice získaly výměnou lotyšskou gólmanku Laumu Visněvskou.


"O zahraničním angažmá jsem sice už vůbec neuvažovala, ale tohle je prostě šance, kterou nelze jen tak zahodit," řekla webu Českého florbalu jednatřicetiletá Kubíčková, která zaujala zástupce Mory na nedávném mistrovství světa v Tampere.

Kubíčková měla velký podíl na tom, že český tým v semifinále s domácím Finskem (3:4) a v duelu o bronz se Švýcarskem (4:5) sahal po medaili. Bitvu o finále ale ukončilo její zaváhání, když si tři sekundy před koncem srazila do vlastní sítě míček odražený od zadního mantinelu.

"Byl to pro mě psychicky hodně náročný šampionát, zejména tedy jeho závěr. A nabídka z Mory, která přišla po posledním zápase, to ještě umocnila. Neměla jsem moc času na rozmyšlenou, ale maximální podpora od mých blízkých mě rychle přesvědčila, ať do toho jdu," uvedla gólmanka.

"Bude záležet na tom, jak se mnou budou spokojeni a také, jak budu spokojená já. Pokud půjde vše podle plánu, měla bych zůstat i v příští sezoně," řekla Kubíčková. Bude už čtvrtou českou hráčkou, která bude působit v lize vítězek posledních pěti světových šampionátů. Vedle Urbánkové jsou ve Švédsku i další útočnice Eliška Krupnová v Pixbu Wallenstam a Radka Topičová v Linköpingu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud