25. dubna 2016 • 00:31

Vampola: Ani nevíte, jak se mi ulevilo, mám nepopsatelnou radost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Liberecký hokejový útočník Petr Vampola si vychutnával mistrovské křepčení svého celku v relativním klidu. Jako kdyby si všeho o to více vážil, když mu trenér Filip Pešán dal důvěru po dvouzápasové odmlce, z níž polovina byla automatickým distancem za dva osobní tresty do konce utkání. Vampola tak díky jeho rozhodnutí unikl tomu, aby se opakoval scénář z roku 2013, kdy bez něho dokončila vítězně finále Plzeň.


"Mám strašnou vnitřní radost. Nepopsatelnou. Jsem hrozně rád, že se to povedlo, protože těch okolností k mé osobě bylo v tom finále zase hodně. Ani nevíte, jak se mi ulevilo. Vůči všem - vůči fanouškům, lidem a hlavně klukům tady v kabině. Bylo to dnes úžasné vítězství a mně se tam podařilo dát i gól, který myslím, že strašně pomohl," řekl Vampola novinářům.

Pro Severočechy byla jeho trefa jediná v základní hrací době. A hodně důležitá, neboť smazala těsné vedení Sparty. "Jsem strašně rád, že jsem dokázal i takhle pomoct, strašně moc jsem chtěl, aby se nám to povedlo. Proto tady takhle sedím - hrozně si to užívám, je to úžasný. Je to obrovská odměna za celou sezonu, že jsme to dnes zvedli," uvedl Vampola.

S tím, že ho Pešán nechal mimo tým i v pátém duelu, přestože ho při návratu série pod Ještěd mohl již nasadit, se nesmiřoval snadno. Každý si vybavil, jak ho před třemi lety plzeňští trenéři vyřadili z kádru kvůli porušení životosprávy pro klíčovou bitvu. "Je mi 34 let a člověk musí být profík. Není důvod a ani chuť se bavit o tom, co bylo v Plzni," odmítl Vampola porovnávat obě situace.

Byl po celou dobu s týmem. "Kluci hráli výborně. S trenérem jsme se o tom bavili, věřil těm klukům, co to tady odmakali. A já to chápal, i když mě to strašně mrzelo. Dneska už mě tam trenér dal a já to chtěl hrozně moc odčinit a klukům to vrátit, vrátit to celému týmu. Jak už jsem říkal; všechno špatné je pro něco dobré. Je super, že to i tady takhle dopadlo," ulevil si Vampola.

Přiznal přitom, že na ledě nebyl úplně ve své kůži, přestože se postavil zpět na pozici centra prvního útoku. "Těch posledních pár dnů pro mě bylo hodně těžkých. I když se mi to nestává, cítil jsem nervozitu. Nehrál jsem ani moc svou hru, ale chtěl jsem ne na 100, ale na 110 procent," ujistil mistr světa z roku 2010, který má ve sbírce i jeden hodně starý titul se Vsetínem (2001).

Kdyby se do týmu nevrátil, bylo by mu mnohem hůře po těle. "Musel bych to kousnout a jsem strašně rád, že to takhle bylo. Že mi dal trenér důvěru, i když i pro něho to nebylo lehké. Strašně si toho vážím. Filip má na tom titulu velkou zásluhu," ocenil Vampola.

Setkal se s mnoha různými reakcemi okolí, když se svými tresty podepsal pod dvě porážky Liberce v úvodních třech duelech finálové série. "Jsme v České republice. Jsou lidi, kteří vám dají ledacos najevo. A těch, kteří vám nepřejí úspěch v práci, ve sportu nebo v byznysu, je strašně moc. Člověk to vycítí, ale zase na druhou stranu mě rodina a kamarádi hrozně podpořili. Ten titul je odměna za všechno," řekl Vampola.

Od začátku extraligy cítil z týmu ohromnou sílu. "A prokazovali jsme to od začátku sezony. I na tohle finále jsem si strašně věřil. Myslím, že to play off, to byla ukázka toho, že tenhle rok na nás opravdu nikdo neměl," uzavřel Vampola, pro něhož šlo prakticky jistě o poslední utkání za Liberec: od nové sezony by měl oblékat dres Mladé Boleslavi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud