16. října 2016 • 21:24

Hruška dal po posunu do elitní řady Komety dva góly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Za příjemné osvěžení a vzpruhu považoval třicetiletý hokejový útočník Komety Brno Jan Hruška zařazení do středu první útočné řady mezi produktivní křídla Martina Erata a Marka Kvapila. K vítězství 5:3 nad Olomoucí dnes přispěl Hruška dvěma góly, což mu výrazně pomohlo k návratu sebevědomí. Po vydatném letním posílení kádru začala jedna z opor minulé sezony ročník ve čtvrtém útoku.


"Dnešní zápas jsem si užíval. Je velký rozdíl, v jakém útoku se hraje. Ve čtvrtém jsou jiné povinnosti. Hlavně góly nedostávat. Myslím si, že jsme i ve čtvrté pětce odehráli dobré zápasy," řekl novinářům po zápase Hruška. Před rokem dal v základní části extraligy 20 gólů a byl i druhým nejproduktivnějším hráčem Brna. V tomto ročníku se v předcházejících dvanácti zápasech zapsal do listiny střelců jen jednou.

"Příjemný začátek sezony to pro mě po minulé nadstandardní sezoně nebyl. Určitě jsem nepočítal, že to takto dopadne. Ale kádr je nabitý, role ve čtvrtém útoku připadla mně. Nejsem typ hráče, který by se urážel a rozčiloval," vyznal se Hruška, jenž přiznal, že si přestával věřit a měl pochyby o svých kvalitách.

"Puk mi odskakoval. Pokud jsem se dostal do šance, tak jsem s ní nenaložil, jak by se mělo. Klesal jsem hlouběji a hlouběji. Zaplaťpánbůh za takový zápas, který dokázal, že jsem hokej hrát nezapomněl," uvedl Hruška.

K posunu do prvního útoku mu dopomohlo podle slov asistenta trenéra Kamila Pokorného i zařazení dalšího mladíka do sestavy Komety Tomáše Havránka. "Chtěli jsme zachovat vazbu Nečase s Havránkem, kteří spolu hrají odmala. Hruška byl v první formaci produktivní," konstatoval Pokorný.

Vstřelit první gól v dnešním zápase měl Hruška snadné. Obránce Ondřej Němec mu kotouč naservíroval tak, že jej jen doklepl do prázdné branky. "Bylo to fajn. Ale v letošní sezoně je to se mnou tak, že bych si ještě v takové šanci pukem mohl vytlouci zuby," usmál se Hruška, který se dozvěděl o změně až těsně před zápasem.

Rád by v první pětce zůstal. "Ještě nemám věk na to, abych se schovával ve čtvrté pětce. Ale je to na trenérech, jak to bude pokračovat dále," dodal Hruška.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud