25. října 2016 • 13:04

Messi dal v sezoně víc gólů než Ronaldo, Bale a Benzema dohromady

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Barcelony Lionel Messi zažívá jeden z nejlepších vstupů do sezony v kariéře. Hvězdný argentinský fotbalista vstřelil v 11 soutěžních zápasech už 14 gólů, což je o dva víc, než zaznamenalo dohromady ofenzivní trio Realu Madrid Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema.


Přestože Messi kvůli zranění třísla zmeškal tři týdny, dal v této fázi sezony o osm branek víc než loni. Devětadvacetiletý ofenzivní hráč naposledy začal lépe v ročníku 2011/12, kdy mu ke 14 zásahům stačilo 10 utkání. Messi si od srpna připsal dva hattricky a je nejlepším střelcem španělské nejvyšší soutěže i Ligy mistrů, za posledních šest zápasů nasázel soupeřům 11 gólů.

Produktivita pětinásobného držitele Zlatého míče je trochu překvapením, protože to vypadalo, že se z něho stál spíš tvůrce hry a roli kanonýra v Barceloně přenechal Luisi Suárezovi, který se v minulé sezoně blýskl 54 brankami. Aktuálně je však Messi v týmové tabulce střelců před Uruguaycem Suárezem (10) i dalším útočným parťákem Brazilcem Neymarem (6).

"Je jasné, že Leo je nejlepším hráčem světa. Zosobňuje úplně všechno, čím fotbal je. Bylo by naivní někdy o něm pochybovat," prohlásil trenér katalánského mužstva Luis Enrique.

Naopak Messiho největší rival Ronaldo se nebývale střelecky trápí. V devíti duelech La Ligy a Ligy mistrů dal dohromady jen čtyři góly a v posledních utkáních je na něm patrná velká frustrace. Pro jednatřicetiletého Portugalce je to nejhorší start do sezony v Realu od příchodu z Manchesteru United v roce 2009.

"Samozřejmě chce Cristiano dávat víc gólů. Ale je to hráč, který hodně pomáhá nejen svými brankami, ale i prací na hřišti," postavil se za spoluhráče obránce Realu Marcelo. Čtyři soutěžní trefy dosud zaznamenali rovněž Velšan Bale a Francouz Benzema, ale i další hráči "Bílého baletu" Álvaro Morata s Marcem Asensiem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud