22. prosince 2016 • 19:58

Vedoucí Třinec zlomil Karlovy Vary až v poslední třetině

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Třince vydřeli ve 31. kole extraligy výhru 4:2 nad Karlovými Vary. Poslední celek tabulky dlouho trápil lídra soutěže, který rozhodl zápas v rozmezí 49. až 52. minuty, kdy zlomil dvěma góly stav 1:1. Dvěma góly a asistencí se na výhře Ocelářů podílel útočník Cory Kane. Třinec tak porazil Západočechy i potřetí v sezoně a připsal si šestou výhru v řadě.


Karlovy Vary jakoby chtěly odčinit předchozí dva zápasy s Třincem, které prohrály s nelichotivým skóre 0:10. V kombinaci s laxním přístupem obrany soupeře se dostaly v úvodních minutách třikrát do přečíslení, v jednom případě dokonce tří proti jednomu, ale koncovka byla žalostná - dvakrát nepřesně přihrály, jednou je zastavil gólman Hrubec.

Favorit působil ospalým dojmem a v nejvážnější gólové situaci dojel Marosze, který byl samostatném úniku, Harant a zablokoval nejlepšímu střelci Ocelářů hůl. V závěru třetiny ale domácí sehráli pěkně přesilovou hru, v níž nechali dvakrát vyniknout lapačku Závorky.

"Soupeř byl nachystaný, nedostali jsme se do žádného tlaku a hra byla vyrovnaná," řekl asistent trenéra Třince René Mucha k nečekanému průběhu. "Věděli jsme, že je nemůžeme podcenit. Hrají nepříjemný hokej, moc bruslí, všechno pálí na bránu. O to je nepříjemnější proti nim hrát, nemají co ztratit. Myslím si, že to byl dnes ještě náročnější zápas než v úterý proti Spartě," uvedl útočník domácích Jakub Petružálek.

I v prostřední třetině nakládali karlovarští hráči se svými šancemi trestuhodně. Gorčík i Stloukal se shodně probili mezi dva obránce, ale zakončení postrádalo sebevědomí. Vrcholem všeho byla 79 sekund dlouhá přesilovka pět na tři, kterou domácí nabídli soupeři útočným faulem a poté si nepohlídali střídání a hráli v pěti. Energie se ale zmohla jen na jednu střelu.

Následně hosté zaspali v obraně. Předpokládali, že se po Jankově přihrávce z vlastního pásma bude pískat zakázané uvolnění, ale podle pravidla hybridního icingu hra pokračovala dále. K rozjetému Iglovi se odrazil kotouč od zadního mantinelu před branku a třinecký útočník pohotově otevřel skóre. Oceláři se ale z vedení dlouho neradovali. Karlovarští sice vypadali, jakoby si v útoku nevěřili, ale Skuhravý kličkou oklamal Hrabala a přesnou střelou za 68 sekund vyrovnal.

"Jeli jsme sem s tím, že zápas musíme odbojovat a hrát dobře dozadu. Dvě třetiny se nám to docela dařilo, Třinec neměl moc vyložených šancí, zatímco my jsme měli ze začátku dost střel a tlak," hodnotil útočník Václav Skuhravý překvapivý vývoj souboje prvního s posledním týmem soutěže.

Hosté v úvodních dvou třetinách zapojovali jen sporadicky čtvrtý útok, ale síly jim nedocházely a nadále držely s favoritem krok. Třinec uklidnil až Kane, k němuž se odrazil kotouč po střele Linharta a bekhendovou kličkou skóroval.

Vzápětí domácí využili po faulech soupeře dvouminutovou přesilovku pět na tři, když Petružálek vymetl pavučinky v brance Závorky. Ale hotovo nebylo, rozhodčí si nevšimli faulu loktem hostujícího Haranta, Třinečtí se plně nesoustředili na hru a Mullane snížil. Lídr soutěže další drama nepřipustil a při hře bez brankáře pojistil výhru Kane.

"Neodehráli jsme špatné utkání. Lámalo se to ve třetí třetině, ve které bylo velkou chybou, že jsme šli na dvě minuty do tří. To je proti takovému mančaftu dost dlouhá doba," připomněl Skuhravý klíčový okamžik utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud