23. prosince 2016 • 17:15

Fotbalisté Manchesteru City přišli o vánoční volno

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Španělský fotbalový kouč Pep Guardiola potvrdil, že práce je u něj na prvním místě. A to i v případě, když jde o vánoční svátky. Svým svěřencům v Manchesteru City oznámil plán na příští dny, který s volnem moc nepočítá. Své rodiny si tak hráči skoro neužijí.


Tým se sejde na tréninku na Štědrý den a stejně tak 25. prosince, který je v Anglii hlavním vánočním svátkem. "Odpoledne pak pojedeme autobusem do Hullu," sdělil kouč. Tam jeho tým čeká v pondělí ligový duel.

Guardiola, proslulý svým pracovním nasazením, jasně prohlásil: "Připravíme se na utkání, jako kdyby žádné Vánoce nebyly. Nejsou žádné zvláštní dny."

Sváteční herní čas je pro něj přitom novinkou, neboť při svých předchozích působeních v Barceloně a v Bayernu Mnichov měla liga na konci roku vždy pauzu. V Anglii je naopak toto období ještě rušnější a City čekají během osmi dnů tři zápasy. Po Hullu nastoupí na Silvestra proti Liverpoolu a 2. ledna hostí Burnley. Tato dvě střetnutí přitom nedělí ani 48 hodin.

Kouč se dokonce ptal na zkušenosti hráčů, například Davida Silvy, jak s tímto nevšedním zápřahem naložit. "Jsem tady prvním rokem. Netušil jsem, že se tu lidé kolem fotbalu i v zimě a během Vánoc pořád musejí soustředit, soustředit a soustředit na práci. Doma slavíte u večeře, u oběda... Musíme být připraveni," řekl Guardiola.

Týmu City patří v tabulce Premier League třetí příčka, na první Chelsea ztrácí sedm bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud