30. prosince 2016 • 21:43

Rozhodly přesilovky pět na tři,shodli se hráči Třince i Chomutova

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Naložení s přesilovou hrou pěti proti třem bylo rozdílovým faktorem utkání, v němž Třinec porazil Chomutov 3:1. Zatímco Oceláři během výhody dvou mužů v poli vstřelili vítězný gól zápasu 34. kola, hosté v závěru promarnili 57 sekund dlouhou stejnou situaci. Nedokázali tak vyrovnat na 2:2 a naopak sami poté ještě jednou inkasovali.


"Říká se, že když nedáte pět na tři, tak nemůžete vyhrát zápas. My ji nevyžili a dopadlo to takhle. Ztratili jsme utkání v oslabeních, jinak si myslím, že jsme byli lepší. Šancí jsme měli dost, i naše lajna jich měla hodně," uvedl Nicolas Hlava, autor jediné chomutovské branky, po které Piráti vedli po první třetině 1:0.

Ale skóre mohlo být ve prospěch Severočechů po dvaceti minutách mnohem příznivější. I asistent hostujícího trenéra Jan Šťastný prohlásil, že měli vést minimálně 2:0 nebo 3:0. Takhle Oceláři o přestávce zareagovali na vývoj, její trenér Vladimír Kýhos zamíchal s útočnými formacemi a podle jeho svěřence Kamila Krepse to týmu pomohlo.

"Vstup do utkání jsme měli šílený, jeden z nejhorších v sezoně. V kabině jsme si řekli, že je to neakceptovatelné. Hokej se ale hraje šedesát minut, byla by blbost sklopit hlavu. Pořád byly před námi dvě třetiny a ty už jsme odehráli suprově," podotkl Kreps, který přispěl k obratu dvěma asistencemi u branek Daniela Rákose.

A podíl měl i na zbývající trefě, která padla v přesilové hře pět na tři. Pro tým ji vybojoval a navíc při gólové střele Vladimíra Rotha clonil brankáři Lacovi ve výhledu. "My přesilovku proti třem využili, oni ne, to byl klíčový moment zápasu. Na přesilovkách jsme hodně zapracovali a vyplatilo se to," těšilo ho.

Obránce Chomutova Juraj Valach, který svým faulem na Krepse poslal tým do tří, se po utkání podivoval nad pádem třineckého útočníka. "Přijde mi jen divné, že po nějakém tahu hokejkou se hráč dokáže otočit. Asi se dám na judo a zkusím v něm olympiádu. Možná za čtyři roky porazím Krpálka," prohlásil bek, podle jehož slov rozhodla produktivita. "Měli jsme více šancí, ale domácí byli efektivnější."

Oceláře podržel s třiceti zákroky Peter Hamerlík, který si při nemoci Šimona Hrubce vychutnává po Vánocích post brankářské jedničky. A i díky němu Třinec vyhrál v osmém z posledních devíti zápasů a kalendářní rok zakončí na prvním místě tabulky. "Skvělé je, že i když není výkon vždy ideální, tak se najde nějaká řada, která nás táhne a dokážeme najít cestu k výhře. Máme v sobě touhu vítězit a zlepšovat se. To nás posouvá," řekl Hamerlík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud