30. května 2017 • 11:07

Juniorská světová rekordmanka ve steeplu Chespolová chce titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Juniorská světová rekordmanka v běhu na 3000 metrů překážek Cellphine Chespolová, která na pátečním mítinku Diamantové ligy v Eugene zaběhla druhý nejrychlejší čas historie, touží po vítězství na seniorském mistrovství světa v Londýně. Osmnáctiletá Keňanka si myslí, že útok na světový rekord bahrajnské reprezentantky Ruth Jebetové přijde později.


Juniorská mistryně světa z roku 2016 v Eugene poprvé v kariéře prolomila devítiminutovou hranici. Časem 8:58,78 se blýskla, i když v předposledním kole ve vodním příkopu málem ztratila tretru. Díky zrychlení v závěrečném kole předstihla krajanku Beatrice Chepkoechovou i světovou rekordmanku Jebetovou.

"Byl to skvělý pocit běžet takový čas pro první vítězství v Diamantové lize. Přivedlo mě to k myšlence, abych se pokusila o světový titul, pak mohu myslet na světový rekord. Potřebuji taky světový rekord, ale ne teď," řekla Chespolová webu keňského listu Daily Nation.

Připravuje ji trenér Gregory Kilonzo, do jehož skupiny patří i dvacetiletá keňská rodačka Jebetová. Od Chespolové ani kouč takový výkon v Eugene nečekal. "Měli bychom od ní očekávat víc," poznamenal.

Od loňského července, kdy získala v Bydhošti juniorský světový titul, se Chespolová zlepšila bezmála o půl minuty. V Polsku vyhrála v čase 9:25,15. Výkon v Eugene ji překvapil.

"Až když jsem doběhla závod, mi kolegyně Caroline Tuigongová, která byla vodičkou, řekla, že jsem běžela pod devět minut. Nedokázala jsem si představit, že bych se vrátila v takovém čase, zvlášť když jsem málem ztratila botu. Na chvíli mě to šokovalo," dodala Chespolová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud