20. června 2017 • 12:43

Triatlonový závod v Praze by měl mít přes tisíc účastníků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Triatlonový závod Ford Challenge Prague, který se uskuteční v sobotu 29. července, bude mít víc než dvojnásobně vyšší účast oproti loňsku. Organizátoři třetího ročníku v české metropoli očekávají přes tisíc triatlonistů.


Závod se bude poprvé konat v rámci celosvětové série Challenge Family. "Loni jsme měli zhruba 400 účastníků, pro letošní rok jich plánujeme přes 1000. Závod opravdu vzrostl výrazně. Kapacita je omezena prostory mostu Legií, na kterém bude umístěno depo," řekl na tiskové konferenci ředitel závodu Tomáš Vrzák.

"Největší triatlon na světě má zhruba 5,5 tisíce účastníků. Oproti tomu v běhu máte Newyorský maraton, kde je 50 tisíců účastníků. V okamžiku, kdy se bavíme o 1000, 1300 účastnících, patříme k velkým závodům v rámci série a největším závodům v České republice," doplnil Vrzák.

Závod se startem na Střeleckém ostrově a cílem ve Vítězné ulici bude mít amatérskou a profesionální část. Veřejnost si může vyzkoušet triatlon na trati 0,38 km plavání, 18 km cyklistiky a 4,2 km běhu. Hlavní závod je ve středním triatlonu na 1,9 km plavání, 90 km na kole a 21,1 km běhu. Vítěz elitní kategorie dostane odměnu 3500 tisíce eur (asi 92.000 korun).

"Trasa opravdu vede centrem, je zajímavá jak z technického hlediska, tak i atmosférou. Pro letošní rok jsme se pokusili zabezpečit lépe běžeckou část na náplavce, protože je tam velká koncentrace turistů a vymezíme přesný koridor pro účastníky. Bude to oplocené, na některých místech budeme náplavku rozšiřovat mobilními pontony," řekl Vrzák.

"Challenge Praha má potenciál být jedním z nejlepších závodů celé série. Může přitáhnout nejenom závodníky z Evropy, ale i z celého světa. Ať už jsou to obě Ameriky nebo Asie, kde je velká a silná populace a Prahu tam mají rádi," uvedl šéftrenér české triatlonové reprezentace Jan Řehula.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud