7. října 2017 • 12:37

Řepík věří, že Slovanu změna trenéra prospěje a začne vyhrávat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Michal Řepík se dělí o pozici třetího nejlepšího střelce Slovanu Bratislava, ke spokojenosti má však daleko. Slovenský klub je mimo postupové pozice do play off Kontinentální ligy, český reprezentant ale věří, že sezona ještě není ztracená. Slovanu by podle jeho slov mohla pomoct i změna trenéra. V pátek tým místo Miloše Říhy převzal Bělorus Eduard Zankovec.


"Věřím, že nám změna trenéra prospěje, že přijde nějaký impulz a konečně začneme dávat góly a vyhrávat," řekl Řepík spolupracovníkovi ČTK.

Slovan je v Západní konferenci předposlední a na postup do play off ztrácí sedm bodů. Dnes nastoupí proti Dinamu Riga, které je na tom jako jediné ještě hůře. "Musíme začít vyhrávat a smazávat ztrátu na postup do play off. A kdy jindy než nyní a proti soupeři, který je v tabulce pod námi," zdůraznil Řepík.

Slovenský tým v sezoně vyhrál jen čtyřikrát v základní hrací hrací době. "A to je málo. Nedaří se nám od začátku sezony jako celku a ani já nejsem osobně se svými výkony a body spokojený," přiznal osmadvacetiletý útočník, který má na kontě čtyři branky a dvě asistence. "Svezl jsem se bohužel na té vlně s týmem. Neboduji tak, jak bych představoval, přestože herně to není až tak špatné. Jen prostě já ani ostatní neproměňujeme šance, které si vytvoříme. Potřebujeme to zlepšit," řekl.

Řepík ví, že ve Slovanu hraje také o olympijskou nominaci. "Hodně napoví už nominace trenérů na první listopadový turnaj Euro Hockey Tour do Finska. Kdyby mě pozvali, záleželo by jen na mně, jak bych se ukázal a co bych předvedl," uvedl.

Odchovanec pražské Sparty si uvědomuje, že při absenci hráčů z NHL má solidní šanci na olympijský turnaj jet. "Ale ne že bych na to pořád myslel. Člověk však ví, že je to ve hře, a aspoň já se snažím hrát co nejlépe, abych tu šanci zvýšil," řekl Řepík, jehož v příštích týdnech reprezentační kouč Josef Jandač uvidí hrát i osobně.

Do Bratislavy se totiž chystá na inspekční cestu. "Četl jsem to, ale nevím, kdy a na jaký zápas přijede. Rozumím, že je pro něj těžší vyrazit do Ruska, tak raději přijede na Slovan. Zvlášť když by to byl zápas se soupeřem, kde hrají další čeští kluci. Ne, není to nic, z čeho bych měl být nervóznější. Soustředím se na sebe, abych co nejvíc pomohl týmu," dodal Řepík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud