19. října 2017 • 16:47

Alonso bude pokračovat v McLarenu. Vydělá si 771 milionů korun

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso bude pokračovat ve stáji McLaren. Šestatřicetiletý španělský pilot se dohodl se svým současným zaměstnavatelem na nové smlouvě, díky níž si podle médií ročně vydělá přes 30 milionů eur (771 milionů korun). Délka kontraktu zveřejněna nebyla.



"Je skvělé, že budu moci pokračovat ve svém vztahu se všemi v McLarenu. Srdce mi vždy říkalo, že tu mám zůstat. Cítím se tady jako doma. Je to fantastický tým plný neskutečných lidí," uvedl dnes Alonso na webu McLarenu.

Alonso jezdil za McLaren už v roce 2007 a své druhé angažmá v britském týmu zahájil v roce 2015. Během téměř tří sezon se však rodák z Ovieda spíše trápil, především vinou nespolehlivých a nevýkonných motorů Honda. "I když posledních pár let nebylo jednoduchých, vyhrávat jsme nezapomněli a myslím, že to znovu brzy dokážeme," řekl Alonso.

Od příštího roku bude stáji dodávat pohonné jednotky Renault a očekává se, že díky tomu bude McLaren konkurenceschopnější. V továrním týmu Renaultu získal Alonso v letech 2005 a 2006 oba své mistrovské tituly.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud