20. října 2017 • 16:19

Evertonu hrozí trest za fanouška, jenž chtěl uhodit gólmana Lyonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Evropská fotbalová unie (UEFA) zahájila disciplinární řízení s Evertonem poté, co se jeden z jeho fanoušků pokusil ve čtvrtečním utkání Evropské ligy během hromadné bitky uhodit brankáře hostujícího Lyonu. Incidentem se začala zabývat také liverpoolská policie, klub už mezitím pravděpodobnému viníkovi zakázal vstup do Goodison Parku.


Potyčku mezi hráči rozpoutal v 64. minutě kapitán Evertonu Ashley Williams, jenž strčil brankáře Lyonu Anthonyho Lopese na reklamní panely za brankovou čarou. Do následné strkanice se zapojila většina hráčů z obou týmů.

Zároveň se jeden z fanoušků, který měl paradoxně na ruce dítě, snažil uhodit zezadu Lopese, než mu v tom zabránili pořadatelé. Everton dnes uvedl, že muži po zhlédnutí záznamu zakázal vstup na stadion a u policie podal formální stížnost. Anglický tým utkání prohrál 1:2.

UEFA dnes zároveň obvinila AS Řím kvůli rasistickému chování jeho fanoušků ve středečním zápase Ligy mistrů proti Chelsea (3:3). Příznivci italského celku podle všeho opičími skřeky uráželi obránce Chelsea Antonia Rüdigera. Německý reprezentant, jehož matka je ze Sierra Leone, přitom v minulých dvou sezonách v AS Řím hrál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud