21. října 2017 • 22:49

Hanousek: Výsledek vypadá jako výbuch, ale já si to nemyslím

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Jablonce prohráli v 11. ligovém kole doma se Spartou jednoznačně 0:3, obránce Matěj Hanousek to ale nepovažoval za žádný výbuch. Severočeši podle čtyřiadvacetiletého obránce hosty v druhé půli jasně přehrávali a výsledek neodpovídal průběhu hry.


"Když se někdo podívá jen na výsledek, tak si asi řekne, že jsme dneska vybouchli. Já si to nemyslím. Vstoupili jsme špatně do zápasu, prohrávali jsme rychle 0:2, ale potom jsme hru vyrovnali a druhý poločas jsme byli jasně lepším týmem. Výsledek až tak neodpovídá tomu, jak to vypadalo na hřišti. I když Sparta vyhrála zaslouženě," řekl novinářům Hanousek.

Jeho celek doplatil na prospaný úvod utkání, v prvních 16 minutách inkasoval od Josefa Šurala po dvou centrech dvě branky hlavou. "Gól je vždy vyústěním několika chyb za sebou. Ale u prvního gólu to byla dobrá akce Sparty. Hodně těžko se tomu zabraňuje, když mu to z lajny posadí přímo na makovici. S tím se nedá takřka nic dělat, to je nebránitelné. A druhý gól roh no," podotkl Hanousek.

Za stavu 0:2 Jablonec převzal otěže hry, ale do velkých šancí se příliš nedostával. "Furt je to Sparta, prostě jsou dobří. I když nebyli na balonu, hráli dobře dozadu a prostě nás tam nepouštěli," řekl Hanousek.

Naopak v závěru přidal po chybě domácí obrany Šural třetí gól. "Za stavu 0:2 už není co ztratit, už je to v pytli. Takže potom se vám hraje trochu jinak, když je prakticky jedno, jestli to dopadne 0:2 nebo 0:3. Jdete do útoku odvážněji, nemusíte mít zadní vrátka. A Sparta nás ještě jednou potrestala," konstatoval Hanousek.

Sparta se podle něj zvedá. "Sparta navázala na ten dobrý výkon minule s Plzní. Neřekl bych, že by nás zaskočili a překvapili. Prostě je to pořád Sparta a má kvalitu," dodal jablonecký levý obránce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud