17. listopadu 2017 • 23:05

Jarůšek: Nadmíru spokojený bych byl za tříbodovou výhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Richard Jarůšek v premiérovém zápase v dresu pražské Sparty proměnil rozhodující samostatný nájezd a dopomohl tak k vítězství nad Olomoucí 3:2. I přes přerušení šestizápasové série bez výhry však posilu z Hradce Králové mrzelo, že sparťané nedokázali z duelu vytěžit plný bodový zisk, přestože v jeho průběhu vedli o dvě branky.


"Spokojený jsem, ale nadmíru spokojený bych byl, kdybychom měli tři body. Dneska jsme na ně měli," myslí si Jarůšek. "Doufám, že nás výhra nakopne, ale příště už musíme uspět za tři body," dodal.

Brněnský rodák nastoupil ve druhém útoku po boku Petra Vrány a kapitána Jaroslava Hlinky a vzájemnou spolupráci si pochvaloval. Vrána dokonce vstřelil první branku v sezoně. "Oba dva jsou výborní hráči, mají toho hodně za sebou, hrálo se mi s nimi dobře a docela nám to sedlo. Nebudu dělat závěry po prvním utkání, ale bylo to dobré," zhodnotil spolupráci ofenzivního tria Jarůšek.

Po úvodní brance Vrány na 1:0 mohl sám v 16. minutě náskok domácích navýšit, Branislava Konráda ale nepřekonal. "Ráno jsem se díval na tabuli v šatně, kde byl rozebraný gólman s tím, kam na něho máme střílet. Bylo tam tohle místo, tak jsem tam vystřelil, ale pak jsem toho samozřejmě litoval. Nedal jsem gól, mohl jsem pomoci týmu, což se nepovedlo, takže mě to mrzí," litoval účastník mistrovství světa 2016 v Rusku.

Náladu si spravil v samostatných nájezdech, v nichž se na Konráda rozjel jako první ze sparťanů a tentokrát na něj vyzrál. Olomouc přitom měla v prodloužení blízko k vítězství. "Nevím, čím to bylo, jestli tím, že jsme se zatáhli a soustředili se na nájezdy. Olomouc byla aktivnější. Prodloužení a nájezdy jsou loterie, rozhoduje v nich malá chybička a je po zápase," prohlásil Jarůšek.

Šestadvacetiletému útočníkovi se zamlouvala atmosféra v O2 areně, kde se sešla nejvyšší návštěva ročníku 9334 diváků. "Nevím, jestli to bylo soupeřem nebo mnou a mojí premiérou. Dělám si legraci," smál se Jarůšek. "Atmosféra byla výborná, hraje se lépe, když je hala takhle zaplněná," ocenil sparťanské příznivce Jarůšek.

Ten si v minulé sezoně v barvách Hradce Králové připsal 45 bodů v 52 zápasech. V probíhajícím ročníku ale jeho produktivita klesla, v 20 zápasech za Mountfield zaznamenal pět branek a tři asistence a propadl se až do čtvrtého útoku. Jarůšek i proto požádal sám o uvolnění do jiného mužstva. Cítil, že potřebuje změnu.

"V Hradci jsem zažil parádní dva necelé roky, na které budu rád vzpomínat. S trenéry a generálním manažerem jsem se rozešel v dobrém," uzavřel Jarůšek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud