17. listopadu 2017 • 23:07

Dohnali jsme obrovskou ztrátu, liboval si litvínovský Petrásek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Litvínova se po dnešním 22. kole extraligy odlepili ode dna tabulky, jelikož z posledních deseti zápasů pouze dvakrát odcházeli z ledu s prázdnýma rukama. Ve středečním duelu rozstřílela Verva Mladou Boleslav a dobře naladění zvládli její hráči i dnešní severočeské derby v Chomutově, kde zvítězili 3:1.


"Jsme pořád vzadu, ale už se nám podařilo dotáhnout obrovskou ztrátu. Po naší velké sérii porážek jsme sedmkrát bodovali, pak byly zase dvě prohry, takže bylo důležité, že jsme to po pauze nakopli a dvakrát naplno bodovali," pochvaloval si gólman Michael Petrásek.

Přestože Litvínov sbírá body, z posledního místa se dostal až po úspěšném vystoupení v Chomutově. Dosud ho jen krátce vystřídal na chvostu vicemistr Liberec po 18. kole, kdy se u dna tabulky seřadilo kvarteto týmů se shodným ziskem 20 bodů a Bílí Tygři z něj vyšli jako tým s nejhorším skóre.

"Je to úděl toho, že jsme tolikrát za sebou prohráli. Je důležité, že jsme se z toho oklepali a dotáhli se. Sezona teď už není vůbec ztracená," prohlásil odhodlaně Petrásek.

Po 12. kole to s Vervou nevypadalo vůbec dobře, jelikož měla na kontě pouze sedm bodů za dvě plné výhry a jeden bod z prohraných nájezdů. O deset duelů později už má bodů 26 a odskočila na rozdíl dvou bodů Jihlavě. Po sedmi výhrách během úspěšného období je zároveň důležitý i pohled nahoru, neboť na svého dnešního soka Chomutov, který je sedmý, ztrácí Litvínovští pouhé tři body.

"Hrajeme dobře dozadu a začali jsme dávat góly. Když dá tým tři góly, už je nějaká šance na body," podotkla litvínovská jednička. "Ze začátku to bylo těžké. Věděl jsem, že když dostanu v největší krizi dva tři góly, body budou utopie. Neměli jsme důraz do brány, teď už je vidět, že se to zvedá. Kluci si začínají věřit," všiml si Petrásek.

Na území Pirátů dnes sahal skoro celý zápas po čtvrtém čistém kontu, ale v 56. minutě nahození Michala Poletína tečoval nechytatelně Dávid Skokan. "Byl to vyrovnaný zápas. Zamrzí to, ale není to podstatné. Potřebujeme sbírat body a já se strašně bál, aby nevyrovnali, protože bylo ještě pět minut do konce, když snížili," uzavřel Petrásek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud