19. listopadu 2017 • 20:54

Bek Kovář i přes náročný víkend skóroval proti Spartě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Náročný víkend prožil hokejový obránce Lukáš Kovář. V sobotu hrál ve Frýdku-Místku v barvách domácího prvoligového celku utkání proti Benátkám nad Jizerou, dnes ho poprvé v sezoně využil Třinec. Pětadvacetiletý zadák tak musel spěchat do Prahy a na ledě Sparty dokonce skóroval. Oceláři přesto těsně prohráli


"Jsem dobře natrénovaný," smál se Kovář v rozhovoru s novináři. "Dorazil jsem autem s tiskovým manažerem, který mi dopřál ten komfort a odřídil to. Jel docela rychle, abychom to stihli, ale přijel jsem připravený. Že nastoupím, jsem se dozvěděl asi dvě hodiny před zápasem," přiblížil Kovář.

"Dorazil jsem hlavně s odhodláním a motivací dokázat, že poté, co jsem skončil na jaře ve Vítkovicích a čekal na další angažmá, mohu být v extralize platným hráčem. Snažil jsem se co nejlépe využít šanci, kterou jsem dostal," prohlásil Kovář, jenž odehrál celou dosavadní část sezony za Frýdek-Místek a ve 23 zápasech si připsal šest bodů za gól a pět nahrávek.

Nyní by rád zůstal v sestavě Ocelářů co nejdéle. "Bylo by to fajn... Nevracíme se teď domů, takže doufám, že si zahraju i příště v Chomutově, pak se uvidí. Zaslechl jsem, že zranění kluci se budou vracet k tréninku. Já jsem však odhodlaný a připravený akceptovat jakoukoliv roli od trenérů," ujistil Kovář.

"Je tu teď hodně kluků z Frýdku-Místku. Chvilku jsem si prohlížel i ten dres, zda hraju vážně za Třinec. Je to celé pikantní o to víc, že jsem odchovancem Vítkovic, když vezmeme v úvahu rivalitu mezi oběma týmy," připomněl Kovář.

S přeřazením na tempo nejvyšší tuzemské soutěže neměl problém. "Nejsem v extralize žádný nováček a první liga zase není nějaký rybník. Pořád to má úroveň. Samozřejmě je rozdíl, když přijde tolik lidí, jak dnes přišlo. Je to něco jiného, než když hrajete proti Kadani, ale nic, co by nešlo zvládnout," podotkl Kovář.

Právě on se také postaral o jediný dnešní zásah Ocelářů v O2 areně. "Velkou zásluhu na tom měli kluci, kteří mi tu šanci vypracovali a dostali se pak před branku clonit gólmanovi. Já to trefil docela pěkně, ale jim patří velká část toho gólu," chválil Kovář spoluhráče. "Dávám vždy tak ten jeden gól ročně, takže v tomto směru mám splněno," usmál se Kovář.

Do smíchu mu ale nebylo na konci 39. minuty, kdy přesměroval při oslabení tečovanou střelu z hole Miroslava Formana. Šimon Hrubec nestihl zareagovat a vítězný gól zápasu byl na světě.

"Byla to smůla. Bylo to tam tečované, věřil jsem si, že ten odražený puk, který šel tak pomalu, zvládnu odehrát, ale zahnulo to tak nešťastně, že skončil v brance. Nechci se v tom už moc hrabat. Takové momenty ale patří k hokeji, to se prostě stane a já to dál neřešil," řekl Kovář.

Přiznal, že čekání na další extraligovou šanci bylo pro něho hodně těžké. "Nejvíc to odnesli asi moji blízcí, protože to fakt není lehké. Narodil se nám ale s manželkou 1. června syn, takže to bylo povzbuzení a s ním byl každý den krásný. Alespoň jsem měl věnovat se rodině. Teď je pro mě důležité, aby měl viděl hrát extraligu," prohlásil Kovář, na jehož kontě je ze sezony 2013/14 i osm reprezentačních startů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud