22. listopadu 2017 • 23:08

Chelsea a Barcelona jsou v osmifinále LM, PSG má střelecký rekord

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Chelsea a Barcelony si dnes zajistili místo v osmifinále Ligy mistrů. Barceloně k tomu stačila bezbranková remíza s Juventusem. Už jistý postupující Paris St. Germain doma deklasoval Celtic Glasgow 7:1 a 24 góly překonal rekord základních skupin, který v minulém ročníku stanovila Borussia Dortmund. V předchozích hracích dnech si místo v osmifinále zajistily vedle Paris St. Germain ještě Bayern Mnichov, Manchester City, Besiktas Istanbul, Tottenham a Real Madrid.


Až poslední kolo naopak rozhodne o případném postupu Basileje, kde působí čeští reprezentanti Tomáš Vaclík s Markem Suchým. Švýcarský celek doma díky gólu Michaela Langa z 89. minuty porazil 1:0 Manchester United a připravil ho o předčasný postup.

Ve druhém utkání skupiny A si CSKA Moskva poradil 2:0 s Benficou Lisabon. Domácí brankář Igor Akinfejev v základní skupině udržel poprvé od listopadu 2006 čisté konto, na vychytanou nulu čekal dlouhých 43 zápasů. CSKA má stejně jako Basilej devět bodů, United vedou tabulku s dvanácti. Benfica je s nulou poslední.

Chelsea vyhrála 4:0 v Karabachu a ve skupině C má jistotu, že skončí nejhůř druhá. Za londýnský celek dal dva góly Willian a stylově tak oslavil 200. soutěžní utkání v dresu londýnského celku. Zbývající branky přidali z pokutových kopů Eden Hazard a Cesc Fábregas, kterého nerozhodilo ani nařízené opakování penalty.

Ve druhém duelu promarnilo šanci na předčasný postup AS Řím, které prohrálo 0:2 na hřišti Atlética Madrid. Italský celek však před posledním zápasem stále drží výhodnější pozici, protože na druhém místě má před španělským soupeřem náskok dvou bodů. V závěrečném kole navíc hraje s posledním Karabachem.

Celtic se sice v Paříži ujal rychle vedení, ale šlo o pověstné škádlení hada bosou nohou. Ještě v první půli totiž domácí otočili skóre díky dvěma gólům Neymara a zásahům Cavaniho s Mbappém. Po pauze debakl zvýšili opět Cavani s Verrattim a Alvesem.

Hráči Paris St. Germain tak v dosavadních pěti kolech dali 24 branek a o tři překonali rekord základních skupin, který loni 21 zásahy stanovila Borussia Dortmund. Francouzský celek navíc na cestě za suverénním postupem zatím v Lize mistrů inkasoval jediný gól.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud