23. listopadu 2017 • 09:33

Produktivitě NHL vládne Stamkos, Voráček je sedmý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kanadský hokejový útočník Steven Stamkos z Tampy Bay vládne produktivitě NHL už o tři body před spoluhráčem Nikitou Kučerovem. Sedmadvacetiletý Stamkos si připsal v 21 zápasech 36 bodů a s 26 asistencemi je i nejlepším nahrávačem. O tři roky mladší Rus Kučerov se se 17 brankami drží v čele tabulky střelců.


Český útočník Jakub Voráček z Philadelphie se s 27 body za sedm gólů a 20 přihrávek posunul na sedmé místo. Davidu Pastrňákovi z Bostonu patří s 18 body za deset gólů a osm asistencí 53. místo.

Premiéru v NHL si ve středu v duelu v Nashvillu (2:3 po samostatných nájezdech) odbyl v dresu Montrealu obránce Jakub Jeřábek. Stal se tak po obránci Janu Ruttovi (Chicago) a útočnících Filipu Chytilovi (New York Rangers), Martinu Nečasovi (Carolina) a Filipu Chlapíkovi (Ottawa) pátým českým debutantem v této sezoně.

Celkem tak v ročníku nastoupilo 32 českých hokejistů. Je to ale stále nejnižší počet od sezony 1994/95, kdy se v lize představilo 29 tuzemských zástupců. V minulém ročníku hrálo v NHL 38 Čechů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud