23. listopadu 2017 • 12:12

Házenkářky Mostu mají ve skupině Larvik, Höörs a Zalau

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkářky Mostu se ve skupinové fázi Poháru EHF utkají v "déčku" se slavným norským klubem Larvikem, švédským týmem Höörsem a rumunským Zalau. Rozhodl o tom los ve Vídni. Zápasy začnou 6. nebo 7. ledna a skončí o měsíc později. Do čtvrtfinále postoupí z každé ze čtyř skupin dvě družstva.


Mostečtí Černí andělé byli losovaní ze čtvrtého koše. Do jarní fáze prošli poprvé v klubové historii poté, co v neděli vyřadili ve třetím kole ruskou Zvezdu Zvenigorod. "Už to, že jsme se dostali mezi tuto evropskou elitu, je pro nás obrovský úspěch. Uděláme všechno pro to, abychom ukázali, že jsme se mezi ni nedostali náhodou, a popereme se o co nejlepší výsledky," uvedl na klubovém webu trenér Mostečanek Peter Dávid.

Favoritem skupiny D je Larvik, bývalý vítěz Ligy mistryň a před dvěma lety finalista nejlepší evropské klubové soutěže. Dvakrát také norský celek vyhrál Pohár vítězů pohárů (2005 a 2008).

"Bude to pro nás konfrontace se skvělou skandinávskou házenou, Larvik je obrovský pojem. Jsem rád i za rozložení družstev ve skupině. Kombinace rumunského, švédského a norského týmu mi přijde dobrá. Upřímně jsem si příliš nepřál dostat do skupiny společně Norky a Dánky," řekl Dávid.

Soupeřky v Poháru EHF se dnes dozvěděla také česká legionářka Veronika Malá z francouzského týmu Issy Paris. Zahraje si v "béčku" proti Kristiansandu, Ladě Togliatti a Kodani.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud