24. listopadu 2017 • 15:48

Kolocová s Kvapilovou si zvykají na posilovnu a nahrávku prsty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plážové volejbalistky Michala Kvapilová a Kristýna Hoidarová Kolocová si v Římě zvykají na tvrdší italský trénink. O stříbrný pár z mistrovství Evropy se stará Andrea Tomatis, s kterým budou ve "Věčném městě" až do Vánoc. České hráčky chodí více než dříve do posilovny, učí se nahrávat prsty a upravovaly jídelníček, aby v sezoně získaly medaile i na Světovém okruhu.


Hoidarová Kolocová s Kvapilovou mají za sebou dvě sezony. Po té letošní, vyšperkované stříbrem z ME, ukončily spolupráci s Lenkou Háječkovou a domluvily se s Tomatisem, od loňska šéftrenérem české mužské reprezentace.

"Sotva jsme lezly," komentovala Hoidarová Kolocová prvních společných čtrnáct dnů. "Dávky jsou velké, ale začínáme si zvykat a snad to bude jenom lepší a lepší," řekla v Praze, kam s Kvapilovou přijely na sobotní benefiční turnaj Vyber si, vydraž si a zahraj si, z kterého putují finance do pěti charitativních organizací.

"První týden byl hodně hodně těžký a trochu nás to překvapilo. Nebyly jsme zvyklé na takové dávky v posilovně, kde teď trávíme hodně času, ale je to o zvyku," řekla Kvapilová s tím, že o kondici se stará italský odborník Valerio Vaccaro.

Tomatis je čistě specialistou na plážový volejbal a má jasno, co by měl devátý pár z mistrovství světa ve Vídni zlepšit a změnit. "Věcí je kupa," konstatovala Hoidarová Kolocová a připomněla servis, týmovou souhru i individuální dovednosti.

"U Míši to může být víc lobů, které za ty dva roky nestihla do sebe načerpat, jelikož ze šestek přišla jako smečařka. U mě to jsou menší technické detaily a hlavně to je o přístupu, protože jdou informace z jiné strany a to nás především může posunout," řekla.

Především se obě učí nahrávat prsty. "Pro mě to je menší změna, ale nenahrávala jsem tak úplně pravidelně," řekla Hoidarová Kolocová. "Nahrávka prsty je výzva, to jsem tolik nepoužívala, ale věřím, že nás to posune," přidala Kvapilová.

Novinky pocítily plážové volejbalistky i ve stravě. Hodně o jídle s italským realizačním týmem diskutovaly. "Budeme hubené, krásné, vyrýsované a nejlepší," smála se Kvapilová.

Základem je, že vynechávají špatné tuky. "Necpeme do sebe zbytečnosti. Nejíme sladké věci, jíme dobré maso, zeleninu, sýry, ale bílé pečivo, croissant, oslazené kafíčko s mlíkem není ideální, to do dobré stravy nepatří, ačkoli to je skvělý. Snažily jsme se to vyndat z jídelníčku," řekla Hoidarová Kolocová.

Zhřešit můžou v takzvaném "cheat day". "Daly jsme si zmrzlinu a ten croissant s čokoládou dostaly od trenéra," řekla Kvapilová a sladké si zase dají až na Vánoce.

V Římě bydlí v apartmánu, odkud jezdí na tréninky. Hrají díky teplejšímu podnebí i venku a pochvalují si sparingpartnerky. "Andrea sežene kvalitní a každý den máme téměř hrací tréninky, což v Praze není snadné zařídit," řekla Hoidarová Kolocová. "Teď jsem tam a v sezoně budeme mít základnu zase v Česku," doplnila.

Cíle mají nastavené jasně. Letos získaly stříbro na ME a na Světovém okruhu skončily nejlépe páté. "Chceme se posunout herně, bez toho by to nešlo, vylepšit postavení v žebříčku a na Světové sérii se chceme podívat do semifinále, bojovat o medaili. Udělat krůček vpřed osobně, týmově i výsledkově," řekly.

Poprvé se v akci ukážou již začátkem ledna, kdy je na pořadu čtyřhvězdičkový turnaj Světivého okruhu v Haagu a pak v Pelhřimově evropské Masters.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud