11. prosince 2017 • 20:45

Házenkářka Jeřábková po postupu: Emoce se ani nedají popsat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkářka Markéta Jeřábková se na mistrovství světa stala nejlepší hráčkou osmifinálového utkání proti Rumunsku. Češky v Lipsku porazily favorita s nejlepší hráčkou světa Cristinou Neaguovou ve vypjatém závěru brankou v posledních vteřinách 28:27. Jeřábková řekla, že postup do nejlepší osmičky je pro ni splněným snem, zápas považuje za nejemotivnější v kariéře.


Jeřábková dala sedm branek a prosadila se vždy v důležitých chvílích. Ocenění pro hráčku zápasu dostala i přesto, že Neaguová na druhé straně dala 13 gólů. "Emoce se ani nedají popsat. Je to pro mě dosud nejvíce emoční zápas v mé kariéře a myslím, že dlouho bude. Porazit Rumunky a postoupit do čtvrtfinále na mistrovství světa, to je fantastické," řekla Jeřábková.

Ve vypjatém závěru věřila ve výhru. "Podívala jsem se na čas asi ve 28. minutě a 20. sekundě. Vedly jsme o branku a já už jsem věděla, že to prostě vyhrajeme," uvedla.

Přestože pak Rumunky srovnaly, o vítězi rozhodla nacvičená akce v posledních sekundách. Při vyrovnaném stavu si trenér Jan Bašný vzal 11 vteřin před koncem oddechový čas. Po něm poslal na hřiště proti oslabeným Rumunkám sedm hráček bez brankářky. Přihrávku na křídlo pak poslala do sítě Michaela Hrbková.

Jeřábková vidí českou sílu v dobrém kolektivu. "Bez něj by ani nebyly dobré výsledky a to, že jsme v nejlepší osmičce. Ale když už tam člověk je, chce víc a víc," dodala Jeřábková, která by se ráda probojovala až do víkendových zápasů o medaile.

Češky se ve čtvrtfinále utkají s vítězem duelu Nizozemsko - Japonsko. Postup mezi nejlepší osmičku je pro ně historickým úspěchem, pro samostatnou Českou republiku bylo dosud maximem deváté místo z roku 1993. Československé házenkářky předtím získaly na MS zlato, stříbro i bronz, poslední medaili vybojovaly v roce 1986.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud