15. prosince 2017 • 16:03

Českým biatlonistům sprint v Annecy nevyšel, vyhrál Johannes Bö

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ani sprint v Annecy se českým biatlonistům nevydařil, nejvýše skončil čtyřiatřicátý Michal Krčmář. Zbrzdil ho pád i jedna chyba při střelbě vleže. Ze druhého sprinterského triumfu v olympijské sezoně se radoval Nor Johannes Bö, který opět předčil i suveréna posledních let a domácí hvězdu Martina Fourcadea. Třetí skončil senzačně další Francouz Antonin Guigonnat.


Čeští muži se ani dnes na třetí zastávce Světového poháru po Östersundu a Hochfilzenu nedostali ani do první dvacítky. Bezchybně si na střelnici počínal jen Michal Šlesingr, ale běžecky zaostával a obsadil 41. místo. "V tréninku si natáhl koleno, takže se necítil optimálně," vysvětlil trenér mužského týmu Michael Málek pro Českou televizi.

Krčmář měl kolizi na trati a chyboval jednou na ležce. "V prvním kole mi to podjelo na "mýdle" v zatáčce, uteklo mi tak pět deset sekund," řekl. O tři místa za ním skončil Ondřej Moravec. "Dvě vleže v bezvětří, to je neomluvitelné," zlobil se na sebe.

Úspěch dnes biatlonistům zaručila jen bezchybná střelba, z elitní desítky výsledkové listiny si zapsalo nulu devět biatlonistů. Johannes Bö porazil Fourcadea na deseti kilometrech o 21 sekund a ke stříbru odsoudil francouzského rivala ve sprintu v této zimě už potřetí. Fourcade nicméně zůstal v čele hodnocení seriálu.

V sobotu jsou v Savojských Alpách na programu stíhačky, v neděli závody s hromadným startem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud