16. prosince 2017 • 13:53

Korea prohrála se Švédskem a skončila bez bodu poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Korejští hokejisté prohráli na Channel One Cupu se Švédskem 1:5 a skončili při premiérovém startu na takto elitním turnaji bez bodu poslední se skóre 4:13. Nováček elitní skupiny mistrovství světa bude v únoru jedním ze soupeřů české reprezentace na olympijském turnaji v Pchjongčchangu.


Korejci v první třetině hráli třikrát za sebou v početní výhodě, ale Landerův trest ani dvě vyloučení Omarka nezužitkovali. Favorit však své šance také nevyužil a největší měl v 17. minutě Pettersson, který trefil tyč.

Na přelomu první a druhé třetiny odolal v oslabení i asijský tým a hned vzápětí dostal Koreu do vedení Testwuide, který zblízka z levé strany překonal Fastha. Ve 24. minutě vyrovnal Bergström, jenž po Omarkově přihrávce uspěl sám před Daltonem.

Za 92 vteřin otočili úřadující mistři světa Švédové výsledek. Wikstrand uvolnil zadovkou na pravém kruhu Landera a ten zamířil přesně nad Daltonovu lapačku. V polovině utkání upravil po Lindströmově střele z dorážky bekhendem Lindholm na 3:1.

Následně vystřídal ve švédské brance Fastha Hellberg a poradil si se šancemi Teswtuidea a Plantea. Ti byli v ideálních palebných pozicích, jenže Hellberg byl dnes neprůstřelný.

Na začátku třetího dějství sice Seveřané přes velký tlak nevyužili dvě početní výhody, ale pak se ve 49. minutě nechal vyloučit Burström a Everberg přesně v polovině jeho trestu přidal v oslabení čtvrtý gól Švédů. Právě hříšníka Burströma pak skvěle vychytal Dalton. V 57. minutě přišla i využitá přesilovka favorita - na konečných 5:1 upravil Engqvist.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud