16. ledna 2018 • 16:28

Katastrofa, řekl Feuz o prvním tréninku na sjezd v Kitzbühelu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
První trénink na sobotní sjezd Světového poháru v Kitzbühelu vyvolal mezi lyžaři kritiku. Trať na náročné sjezdovce Streif podle nich není dobře připravená a je ještě nebezpečnější než obvykle. Mezinárodní lyžařská federace (FIS) na stížnosti reagovala a hodlá sjezdovku upravit.


"Byla to katastrofa," ulevil si švýcarský mistr světa Beat Feuz, jenž v sobotu vyhrál jiný slavný sjezd ve Wengenu. "Trať není podle mě v takovém stavu, aby se na ní dal jet závod. Musejí zapracovat na tom, aby sjezdovka o víkendu vypadala úplně jinak. Především skoky," dodal jeden z favoritů.

Trať na Hahnenkammu byla dnes zledovatělá a hrbolatá, k čemuž se přidala špatná viditelnost. "První trénink byl extrémní, všichni jsme zůstávali bez dechu. Jestli to tak musí být, to nevím, ale je nutné to přijmout. Je to těžký sjezd, to ví každý," uvedl olympijský vítěz Matthias Mayer z Rakouska a jeho reprezentační kolega Vincent Kriechmayr ho doplnil: "Streif ukázal své zuby".

Šéf závodů FIS Markus Waldner odpoledne uvedl, že k úpravám, mimo jiné u dlouhých skoků, dojde. "Reagovali jsme," řekl. "Sníh byl rychlejší, než jsme všichni čekali. Některé skoky byly dost dlouhé, ale nemohli jsme trénink zastavit," uvedl Waldner. Dodal, že nešlo o žádné drama a trénink nebylo nutné absolvovat v maximální rychlosti.

Nejlepší čas 1:55,46 zajel na 3312 metrů dlouhé trati Ital Christoph Innerhofer před Stevenem Nymanem z USA (-0,28) a svým krajanem Matteem Marsagliou (-0,46).

V noci na středu se v Kitzbühelu očekává déšť a poté sněžení, mají být také bouřky. Plánovaný trénink byl tedy zrušen a druhý a poslední test lyžaři absolvují ve čtvrtek. V pátek se na Hahnenkammu jede super-G, v neděli slalom.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud