16. ledna 2018 • 19:09

Biatlonová legenda Björndalen místo olympiády vyrazí na ME

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Norský biatlonista Ole Einar Björndalen, kterému unikla nominace na sedmé olympijské hry, se poprvé v kariéře představí na mistrovství Evropy. V příštím týdnu bude třiačtyřicetiletá legenda startovat na šampionátu v italském měsstě Ridnaun, které leží nedaleko Anterselvy, kde Björndalen během zimy žije a trénuje.


Díky osmi zlatým, čtyřem stříbrným a jedné bronzové medaili je Björndalen je nejúspěšnějším zimním olympionikem historie, z mistrovství světa má dvacet titulů, ale na kontinentálním šampionátu ho čeká premiéra. I když na mistrovství Evropy elitní biatlonisté obvykle nestartují, norská hvězda má chuť do závodění a chce ji tam využít.

"O mojí motivaci nemusíme mluvit. Mohl bych jít okamžitě na start," řekl Björndalen, který do poslední chvíle bojoval o účast v Pchjongčchangu, ale marně. Minulý týden v Ruhpoldingu potřeboval skončit ve vytrvalostním závodě nejhůře šestý, ale doběhl až v páté desítce. V průběžném hodnocení SP mu patří 42. místo a je až sedmým nejlepším Norem. Sezonu Světového poháru, který šestkrát ovládl, by rád dokončil, pokud dostane po olympiádě příležitost.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud