16. ledna 2018 • 21:27

Liberec podlehl ve Växjö 1:6 a finále Ligy mistrů si nezahraje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Liberce prohráli v semifinále Ligy mistrů na ledě Växjö 1:6 a po domácí remíze 1:1 se se soutěží loučí. Lídr švédské ligy se utká o triumf v úterý 6. února v domácím prostředí s finským celkem JYP Jyväskylä, který vyřadil Třinec. Växjö rozhodlo o postupu už v první třetině, kterou ovládlo 3:0.


Liberec nenavázal na úspěchy z předešlých dvou kol play off, kdy dokázal navzdory úvodní domácí porážce postoupit. Zvládl to v osmifinále proti vítězi minulých dvou ročníků Frölundě i ve čtvrtfinále s Curychem.

Přesto je pro Bílé Tygry, kteří se zúčastnili všech čtyř ročníků obnovené Ligy mistrů, semifinálová účast v této sezoně historickým úspěchem.

Växjö, které v základní skupině Liberec dvakrát porazilo (4:3 v prodloužení a 6:3), se dostalo do vedení v šesté minutě. Při Šmídově vyloučení překonal Januse pohotovou střelou z pravého kruhu Pettersson. Po chybě v defenzivě Bílých Tygrů hned za 96 vteřin zvýšil po Shinniminově přihrávce do prázdné branky Lundberg.

Ve 13. minutě Reddox trefil horní tyč a za tři minuty už domácí zvýšili. Jašek nedokázal odvrátit puk a po Netterbergově přihrávce doklepl puk za Januse Fröberg. V závěru úvodního dějství Liberec nevyužil přesilovku při Kiiskinenově trestu a pak neproměnil šanci Pyrochta.

Po 100 vteřinách druhého dějství Växjö definitivně rozhodlo. Pesonen našel mezi kruhy opět nepokrytého Kiiskinena a švédský celek zvýšil na čtyřbrankový rozdíl. Liberec se potom ubránil při Pyrochtově vyloučení, Janus zlikvidoval i Röndbjergovu šanci a při Welchově trestu snížil tečí Krenželokovy střely Jelínek.

V 45. minutě chyboval v rozehrávce brankář Fasth, ale Lakatoš po Ordošově přihrávce nestihl ještě více zkorigovat stav. V 53. minutě pojistil náskok Växjö Netterberg. Potom nevyužil další šanci Lakatoš a výsledek dovršil 105 vteřin před koncem přesnou střelou z mezikruží Pettersson.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud