16. ledna 2018 • 23:30

Proti takovému týmu je těžké dotahovat, řekl liberecký Jelínek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Už v první třetině odvety na ledě Växjö přišli hokejisté Liberce o naději na postup do finále Ligy mistrů. Po domácí remíze 1:1 prohrávali na ledě suverénního lídra švédské ligy 0:3 a nakonec museli strávit porážku 1:6. Přesto považují cestu soutěží za velice úspěšnou a nyní se budou snažit v extralize posunout z 12. místa na pozice pro play off.


"Hodnotí se to těžko. Výsledek 1:6 není moc hezký. V závěru je ale jedno, jestli se prohraje o jeden nebo o pět gólů. První třetinu jsme trochu zaspali," řekl útočník Petr Jelínek v rozhovoru pro klubový web Bílých Tygrů, kteří už v sedmé minutě prohrávali 0:2.

"Těsně před prvním gólem jsme mohli sami skórovat, jenže vzápětí se během jedné minuty prosadil soupeř. Proti takovému týmu je poté strašně těžké dotahovat ztrátu. Než jsme se vzpamatovali, tak to bylo z našeho pohledu 1:4. V závěru jsme zkusili otevřít hru a inkasovali jsme další dva góly," připojil Jelínek.

V rozhodující chvílích se nedařilo Bílým Tygrům v koncovce. "Je to tak celou sezonu. Nevím, jestli tomu jdeme málo naproti. Chceme se prosazovat, jenže už je to možná v našich hlavách. Kdybychom byli na lepší pozici v extralize, tak bychom na tom byli psychicky lépe. Zakončení by pro nás bylo jednodušší. Doufám, že to v pátek zlomíme," vyhlížel už Jelínek domácí duel s předposledním Litvínovem.

Úřadujícího vicemistra teď čekají důležité bitvy v domácí soutěži, kde ztrácí na desítku pět bodů. Při souběžném působení v Lize mistrů se nijak nešetřil.

"Bereme to tak, že jdeme vyhrát každý zápas, ať už hrajeme Ligu mistrů, nebo extraligu. Domácí soutěž je nyní na prvním místě, i když jsme chtěli přes Växjö postoupit. Zahrát si finále by bylo krásné. Nyní už přemýšlíme nad pátečním zápasem a v poslední čtvrtině základní části se pokusíme dostat do desítky," burcoval Jelínek.

Při nabitém programu ale dostali ve Växjö příležitost někteří mladící a hráči širšího kádru. "Někteří z našich mladých kluků už nějaké zápasy Ligy mistrů hráli. Určitě se snažili, jenže když hrajete proti jednomu z nejlepších týmů Evropy, tak jsou ty zkušenosti trochu jiné. Nemyslím si ale, že by za jejich hráči nějak zaostávali," ocenil Jelínek.

Z působení v Lize mistrů má celkově dobré dojmy. "Je to hokej, který mě moc baví. Švédové jsou velmi šikovní s kotoučem, hrají v pěti dopředu a v pěti dozadu. Rozhodčí nechávají hru plynout a pískají jen vyložené fauly. Více se hraje hokej, v extralize se spíše brání," dodal Jelínek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud