17. ledna 2018 • 11:58

Udine chce českého fotbalistu Jankta udržet minimálně do léta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Udine neplánuje v tomto přestupním období prodat fotbalistu Jakuba Jankta, o kterého podle italských médií usilují AC Milán či některé týmy z Premier League. Sportovní ředitel Manuel Gerolin prohlásil, že český reprezentační záložník zůstane minimálně do léta, než bude mít klub za jednoho z důležitých hráčů základní sestavy odpovídající náhradu.


"Jankto v lednu neodejde, říkali jsme to už několikrát. Chceme udržet naše hráče do léta, protože jsme v tabulce na zajímavé příčce. A na konci sezony pak uvidíme, co bude," řekl Gerolin italské televizní stanici Sportitalia.

O možném Janktově odchodu se spekuluje už delší dobu. Jednadvacetiletý záložník, který má v Udine smlouvu do června 2021, odehrál v této sezoně v Serii A 18 utkání a připsal si v nich tři branky a pět asistencí. Další dva góly a přihrávku má na kontě v Italském poháru.

"Obdrželi jsme spoustu nabídek, to je pravda. Ale naše zásady byly vždy stejné a každý ví, že chceme dokončit sezonu s hráči, kteří mohou přinést fanouškům radost a vybojovat umístění, na které jsme několik let nedosáhli," uvedl Gerolin. "Než se poté vzdáme našich hráčských klenotů, musíme najít odpovídající náhrady, abychom v žádném případě nebyli slabší," dodal.

Udine patří v tabulce osmé místo dva body za šestou Sampdorií i sedmým Bergamem, oproti kterému má zápas k dobru.

pha ura

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud