17. ledna 2018 • 13:36

Útěk kvůli dopingu? Ruští atleti se masově odhlašovali z mítinku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská atletická federace začala prověřovat podezřelé množství odhlášených účastníků halového mítinku v Irkutsku z uplynulého víkendu. Podle webu webu championat.ru se z šampionátu Sibiře na poslední chvíli odhlásilo 36 atletů různých věkových kategorií, když se dozvěděli o příjezdu antidopingových komisařů.



Velká část atletů označila za důvod odhlášení nemoc. Web také připomíná, že mnozí sportovci své závody nedokončili a někteří účastníci technických disciplín si připsali všechny pokusy neplatné. Atletická federace uvedla, že požádala atlety o vysvětlení a zahájila interní vyšetřování.

Podobná situace podle championat.ru nastala před rokem v Orenburgu, kde po příjezdu antidopingových komisařů vypukla panika mezi účastníky běhu na 1500 metrů a více než polovina přihlášených startujících se na startu neobjevila.

Kvůli státem podporovanému dopingovému programu nesmějí ruští atleti od listopadu roku 2015 startovat v mezinárodních soutěžích. Objevují se však zprávy, že na lokálních atletických mítincích dochází často k podobným excesům jako nyní v Irkutsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud