18. ledna 2018 • 21:56

Klymčiw podstoupil v Peru další operaci. Jeho stav se zlepšuje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklista Ondřej Klymčiw, který se minulý týden vážně zranil při nehodě na Rallye Dakar, má za sebou avizovaný chirurgický zákrok, při němž mu lékaři v Limě zavedli drén do plic. Stav českého reprezentanta, který se v sobotu podrobil operaci zlomených obratlů, se dál zlepšuje.



Na cestu do České republiky už vyrazila motorkářka Gabriela Novotná, která si na Dakaru při pádu zlomila klíční kost. Do Prahy by měla dorazit v pátek a poté ji čeká převoz do nemocnice, kde se podrobí operaci ramene.

"Ondra je po drobném zákroku, při kterém mu do plíce zavedli drén. Ten má za úkol odvádět tekutinu, která se do plíce dostala v důsledku poranění při operaci. Jinak se všechno vyvíjí dobře. Chce se hýbat, vstávat, ale musí být v klidu, takže prudí," uvedla v prohlášení Klymčiwova manželka Tereza.

Dvaatřicetiletý závodník si v úvodu jubilejního 40. ročníku slavné rallye zlomil dva obratle a pohmoždil plíce, na kterých měl otok. Lékaři proto museli několikrát posunout plánovanou operaci. K zákroku se odhodlali až v sobotu, operace proběhla bez komplikací. V pondělí ho lékaři začali probouzet z umělého spánku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud