19. ledna 2018 • 09:55

Engel po nehodě:Nechtěl jsem jen Dakar dojet, chtěl jsem výsledek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V podobných místech jako před dvěma lety skončilo pro motocyklistu Milana Engela účinkování na Rallye Dakar. Zatímco v roce 2016 byl nucen odstoupit v 10. etapě slavného závodu pro technickou závadu, letos jej zastavil pád. Do té doby nejlepší Čech v kategorii motocyklistů ve středeční 11. etapě havaroval a vrtulníkem putoval na vyšetření do nemocnice. Naštěstí se mu ale nic vážného nestalo, jen je potlučený.


"Byla to náročná etapa. Jeli jsme po autech i kamionech a když jsem jel po kamenité cestě, nejméně šedesátkou, tak jsem z toho vystoupil. Motorka mě nakopla a ještě mě dorazila na zemi. Nebylo to příjemné," popsal Engel nehodu. Potlučený zůstal ležet a počkal, až mu jeden ze soupeřů zavolá lékařskou pomoc. "Moc si z pádu nepamatuji, ale viděl jsem, jak je motorka poničená, takže bych stejně nemohl pokračovat dále. Strašně mě bolela páteř a bál se, jestli s ní nic nemám," řekl.

Pilot týmu Moto Racing Group byl následně převezen do nemocnice v San Juanu, kde mu po sérii vyšetření řekli, že nic zlomeného nemá. "Jsem jen pohmožděný a strašně mě bolí celé tělo," uvedl Engel, kterému před nehodou patřilo 24. místo v průběžném pořadí a měl nakročeno do první dvacítky. Ta byla jeho cílem před startem rallye. "Odstoupení mě hrozně mrzí. Cítil jsem se dobře a věřil jsem, že z toho bude dobrý výsledek a dostanu se do dvacítky. Bohužel se mi to nepovedlo, což mě mrzí a všem sponzorům i fanouškům se omlouvám," řekl.

Engel startoval na Dakaru počtvrté a jeho maximem je 30. místo z premiéry v roce 2015. "Dakar je i o štěstí a já ho v téhle etapě neměl. Když chcete být vpředu, je to o maličkých chybičkách a štěstí. A já jsem sem nejel Dakar dojet, ale chtěl jsem výsledek," podotkl. Přiznal však, že svou snahu možná trochu přehnal. "Měl jsem nakročeno na dobrý výsledek a asi jsem chtěl moc. A nezvládl jsem to," dodal Engel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud