19. ledna 2018 • 12:09

Hokejistům Slovenska bude na OH chybět trenér Országh

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nečekaný problém musí řešit vedení slovenské hokejové reprezentace před olympijskými hrami v Pchjongčchangu. Vedení Banské Bystrice totiž odmítlo na akci uvolnit trenéra Vladimíra Országha, který je asistentem Craiga Ramsayho u reprezentace. Slovenská nejvyšší soutěž totiž nemá během olympijského turnaje přestávku.


"Na jedné straně je to zklamání, ale na druhé straně chápu, že klub dělá všechno proto, aby se nám vydařil závěr sezony a šli jsme do play off z nejlepší možné pozice. Akceptuji to, jsem s tím smířený a doufám, že se ještě někdy na olympiádu dostanu," uvedl Országh pro TV Markíza.

Vedení Banské Bystrice, aktuálně nejlepšího mužstva soutěže, do národního týmu uvolnilo trojici hráčů, které Ramsay nominoval. Bez hlavního trenéra ale v průběhu olympiády být nechce.

"Chtěli jsme situaci vyřešit, ale náš záměr se nám nepodařilo zrealizovat, proto jsme trenéra Országha neuvolnili. Nahradit ho bylo pro nás krajním řešením," uvedl ředitel klubu Michal Longauer s tím, že i absence útočníků Miloše Bubely, Patrika Lampera a Tomáše Surového bude pro klub problémem.

V nominaci Slovenska na OH je deset hráčů z domácí ligy. Bez svých opor se budou muset obejít i Trenčín, Košice, Nitra a Liptovský Mikuláš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud