19. ledna 2018 • 18:05

Erbanová:Jsem ráda, že jsem v Evropě konečně zajela pod 38 sekund

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0

Rychlobruslařka Karolína Erbanová dnes v Erfurtu dokázala podruhé v kariéře vyhrát individuální závod Světového poháru. Po premiérovém triumfu na trati 500 metrů měla česká reprezentantka radost i z dosaženého času, poprvé v sezoně se totiž na evropských oválech dostala o osmnáct setin pod hranici 38 sekund.



"Nemyslela jsem na to, ale v cíli jsem byla ráda, že po závodech, kdy jsem měla čas těsně nad 38, to vyšlo," řekla Erbanová. Druhou Vanessu Herzogovou z Rakouska porazila o deset setin sekundy. "Jsem ráda, že jsem jela zrovna s ní. Na mistrovství Evropy jsem neměla na los úplně štěstí a jela jsem tam trošku sama. Teď jsem navíc jela z velké zatáčky, takže jsem věděla, že ji uvidím na střídačce," uvedla pětadvacetiletá závodnice.

Erbanová v Erfurtu dokonale využila toho, že na německé dráze chyběly nejrychlejší dvě sprinterky sezony Nao Kodairaová z Japonska a I Sang-hwa z Koreje. "Je to pravda, že tady nebyly, ale já si myslím, že čas byl hodně kvalitní a těžko říct, co by tady zajely. To by byla jen spekulace," podotkla rodačka z Vrchlabí, který vyhrála závod SP tři týdny před zahájením olympijských her v Pchjongčchangu.

Nejdůležitější pro ni je, že z jízdy měla dobrý pocit. "Koukám na svoji jízdu a jak se mi jelo. Co jsem si řekla s trenérem a co jsem odvedla. V této sezoně jsem najela těch pětistovek hodně a přesně vím, co jsem v které udělala. Jak jsem se cítila," uvedla Erbanová. Ani moc neřeší, že byla nejlepší z Evropanek. "Před dvěma týdny na Evropě vládla Herzogová, zítra může vládnout někdo, kdo byl dnes pátý. Je to sprint. Je důležité vědět, že s nimi hraju nahoře. S tím jsem spokojená," řekla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud