19. ledna 2018 • 18:28

Po polovině MS v letech vede Tande, Kožíšek propadl už v kvalifikaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po polovině mistrovství světa v letech na lyžích v Oberstdorfu vede Nor Daniel-André Tande. Loňský světový šampion ze závodu družstev má po úvodních dvou kolech v čele náskok 10,9 bodu před domácím Němcem Richardem Freitagem. Třetí je před sobotním vyvrcholením vítěz Turné čtyř můstků a lídr Světového poháru Kamil Stoch z Polska.



Třiadvacetiletý Tande byl nejlepším letcem dne. Vyhrál už ze čtvrtka přeloženou kvalifikaci, v níž výkonem 238,5 metru vytvořil nový rekord mamutího můstku v Oberstdorfu. V závodě pak z výrazně nižších nájezdů skočil 212 a 217 metrů a získal 438,7 bodu.

Průběžné druhé místo je pro Freitaga malým vítězstvím, neboť absolvuje první závod od pádu v Innsbrucku, kvůli němuž musel před dvěma týdny odstoupit z Turné. Třetí Stoch na něj ztrácí necelých sedm bodů, ale čtvrtý Stefan Kraft z Rakouska už 26,4 bodu.

Šestadvacetiletému Kožíškovi kvalifikační pokus nevyšel. Jilemnický rodák, jenž má z předloňského Vikersundu osobní rekord 226 m, dnes předvedl pouze 124 metrů a obsadil 43. místo. Do čtyřkolového závodu se kvalifikovalo 40 letců.

Kožíšek nedokázal navázat na minulý víkend, kdy v generálce na MS obsadil 13. místo na Kulmu, což je nejlepší výsledek českých skokanů v sezoně. Zbylí čeští reprezentanti do Oberstdorfu necestovali a připravují se na olympijské hry. Češi tedy neobsadí ani nedělní závod družstev.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud