19. ledna 2018 • 18:34

Útočník Treille bude hrát v Pardubicích i v příští sezoně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Sacha Treille bude i v příští sezoně působit v Pardubicích. Třicetiletý francouzský reprezentant, který přišel na východ Čech loni v létě z Rouenu, přes nabídky z jiných klubů podepsal s Dynamem novou roční smlouvu.


"Rozhodli jsme se k tomuto kroku na základě jeho výkonů v letošní sezoně. Sacha patří k našim tahounům a lídrům týmu. Je sice bránícím levým křídlem, i tak vstřelil dvanáct branek, naplňuje naše herní očekávání," uvedl předseda představenstva a generální manažer Pardubic Dušan Salfický v tiskové zprávě. "Je pozitivní i v kabině, proto jsem rád, že jsme se dohodli na podmínkách smlouvy a dnes jsme ji společně podepsali."

Treille si do dneška připsal v sezoně v 36 zápasech 18 bodů za 12 tref a šest asistencí. V české extralize už dříve hrál v letech 2010 až 2014 za Kladno a Spartu.

"O Sachu mělo zájem více týmů, on preferoval Dynamo, za to jsme rádi. Vzal si Pardubice za své, nechce jít o dům dál, ale líbí se mu tady. Co jsme mu nabídli, to jej uspokojilo. Mám velikou radost, že jsme jej udrželi," prohlásil Salfický.

"Primárně oceňuji jeho hokejové kvality, jeho vytíženost je maximální v každém utkání. Je výborný charakterově, do kabiny skvěle zapadl, pomáhá v ní držet bojovou atmosféru a dobrou náladu. Sachovi se tady letos narodilo miminko, od začátku byla jeho rodina rozhodnuta zůstat v České republice a jsem rád, že to bude v Pardubicích," doplnil Salfický.

Treille po odchodu z Kladna v roce 2014 hrál rok v Německu za Straubing a pak se přesunul do Rouenu. Teď našel opět pohodu v Česku. "Cítím se tu skvěle, máme v kabině výbornou partu. Při zápasech panuje výborná atmosféra. S rodinou, která je tu spokojena, jsme rádi, že mohu v Pardubicích pokračovat i příští sezonu," řekl Treille.

Navíc je rád, že má v týmu i krajana, útočníka Jordanna Perreta. "Po oba je fajn, že tu má ten druhý krajana. Kdykoliv potřebujeme pomoci doma, vyhovíme si. Těším se na pokračování naší spolupráce," dodal účastník devíti mistrovství světa v elitní kategorii.

Užívá si i diváckou atmosféru v Pardubicích. "Fanoušci jsou skvělí, podporují nás v obrovských počtech na všech zápasech. Je pro nás skvělé, že můžeme hrát doma před takovou kulisou. Cítím, že i mě mají fandové rádi. Vyvolávají mé jméno po zápasech, to je od nich pěkné. Děkuji jim za takovou podporu," dodal Treille.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud