19. ledna 2018 • 22:06

Liberec zabral po třech prohrách a porazil trápící se Litvínov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Liberce porazili v 41. kole extraligy v severočeském derby Litvínov 5:1 a zabrali po třech zápasech bez bodu. Dvěma góly se na tom podílel útočník Lukáš Jašek. Předposlední Verva prohrála posedmé za sebou a nový šéf litvínovské střídačky Jiří Šlégr, který nahradil odvolaného Radima Rulíka, ani na třetí pokus s týmem nedosáhl na bodový zisk.


"Podali jsme trapný výkon, soupeř nás jednoznačně přehrával. Pokud chceme pomýšlet na výhru, nemůžeme mít tolik vyloučení. Opakujeme si to stále, ale je to pořád to samé dokola. V závěru jsem ani já už neudržel nervy, jsem naštvaný na to, co jsme tu dnes předvedli," řekl brankář Litvínova Pavel Kantor, který inkasoval tři z pěti branek v oslabení.

Bílí Tygři začali utkání velmi svižně, hned po pár vteřinách vyzkoušel Kantora čerstvý slovenský olympionik ve službách Liberce Bakoš. Jakoby tím předeslal, v jaké duchu se bude odvíjet úvodní dějství.

Domácí útočili, snažili se o častou střelbu, ale s tím, co prošlo až na branku, si spolehlivě poradil litvínovský brankář. Postupně na něm ztroskotali v dobrých pozicích Krenželok, Redenbach, Ordoš a v závěru opět Bakoš. Hosté zahrozili vážně pouze jednou z hole Pilaře, Will byl ale na místě.

Druhou třetinu zahájili lépe hosté, hned v úvodní minutě ale Will svůj tým podržel při šanci Gerháta. Pak převzali otěže třetiny opět Bílí Tygři a na Kantora se valil útok za útokem. Domácí ale opět selhávali v koncovce.

Až ve 28. minutě rozjásal domácí fanoušky Jašek, který se v přesilovce odvážně natlačil před branku a zblízka překonal Kantora. Tlak domácích se stupňoval a Verva hrála dlouhou dobu v oslabení. Domácí pak ve 38. minutě uklidnil gólem v přesilovce Redenbach, který dorazil do odkryté branky Ševcovu střelu.

Ve závěrečném dějství se obraz hry neměnil, více ze hry měli domácí. Ve 43. minutě zužitkoval další přesilovku Jašek a zvýšil na 3:0. Definitivní klid na liberecké hokejky mohl přinést ve 49. minutě Jelínek ale ve vyložené pozici minul branku.

To obránce Šmíd se v 54. minutě nemýlil a svým gólem v sezoně zvýšil na 4:0. O dvě minuty později ale připravil Willa o čisté konto Hübl, který využil přesilovku Vervy. Za minutu ale Jelínek v oslabení nádherně našel v mezikruží Pyrochtu, který upravil na konečných 5:1.

"Podali jsme velmi dobrý týmový výkon. Hráli jsme dobře a jednoduše dopředu i dozadu. Podařilo se nám odehrát zápas bez zbytečných vyloučení, naopak jsme sami nějaké přesilovky využili," pochvaloval si liberecký obránce Ladislav Šmíd.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud