19. ledna 2018 • 23:14

Nenapadlo mě, že bude vítězný, řekl po brzkém gólu Kotvan

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trefou už ve druhé minutě zajistil slovenský obránce Oldrich Kotvan vítězství hokejistů Mladé Boleslavi na ledě Chomutova 1:0. Bruslařský klub potvrdil, že se po sérii čtyř porážek zvedá a připsal si třetí výhru z posledních čtyř utkání.


"Nenapadlo mě, že by to mohl být vítězný gól. Padl po buly ze standardní situace, ale gólů jsme mohli přidat víc, každopádně za 1:0 jsme rádi," řekl po utkání Kotvan a pochvaloval si zisk důležitých bodů. Jedenáctou Mladou Boleslav a desátý Chomutov aktuálně dělí pouhý bod.

"Jsou to pro nás velice důležité body, protože hrajeme o play off. Začátek zápasu nám vyšel, protože jsme hned dali gól. Potom jsme měli dvě nebo tři samostatné akce, které jsme nedali, takže byl zápas napínavý až do konce," uvedl Kotvan. "Neproměňujeme šance a potom je to boj až do konce. Mohli jsme po první třetině vést a v klidu si to dohrát, takhle jsme museli makat až do konce."

Velkou zásluhu na vítězství Středočechů měl americký gólman Brandon Maxwell, který vychytal třetí nulu v sezoně. "Brandon podal výborný výkon. Budeme ho takhle potřebovat do dalších zápasů," řekl produktivní mladoboleslavský obránce. "Podali jsme týmový výkon, za který jsme byli odměněni."

Od druhé třetiny si hokejisté Chomutova vytvářeli tlak, který nezužitkovali ani v nabídnutých početních výhodách, samostatných únicích nebo nadějných skrumážích před brankou. "Dostávali jsme se strašně moc pod tlak, protože už jsme chtěli zápas dohrát. Nedostávali jsme puky z našeho pásma, takže nás soupeř tlačil a přehrával," dodal Kotvan.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud